VIDEO Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX - prima defecțiune în mai bine de șapte ani

VIDEO Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX - prima defecțiune în mai bine de șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX a suferit prima defecțiune în mai bine de șapte ani. În timpul unei misiuni de plasare a sateliților pe orbita Pământului, unul din motoare nu s-a reaprins, conform Reuters.

Racheta a decolat joi de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din statul California. După aproximativ o oră, motorul celei de-a doua trepte a rachetei nu s-a reaprins, astfel că cei 20 de sateliți Starlink au fost plasați pe o orbită mai joasă decât cea planificată, unde riscă să ardă în atmosfera Pământului, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
Jaguar elimină 5 modele cu profit redus CITEȘTE ȘI Jaguar elimină 5 modele cu profit redus
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Încercarea de a reaprinde motorul în spațiu “a dus la un RUD al motorului din motive necunoscute”, conform unei postări a lui Elon Musk, directorul general al SpaceX, pe rețeaua sa socială, X. RUD este un acronim folosit în industrie pentru Dezasamblare Rapidă Neprogramată, care înseamnă, de obicei, o explozie.

Musk a declarat că SpaceX actualizează software-ul sateliților Starlink pentru a forța propulsoarele de la bordul lor să încerce să evite intrarea în atmosferă. “Spre deosebire de un episod Star Trek, probabil că metoda nu va funcționa, dar merită încercat”, a adăugat acesta.

CFR reduce viteza de circulație a trenurilor CITEȘTE ȘI CFR reduce viteza de circulație a trenurilor

Defecțiunea s-a înregistrat în cea de-a 354-a misiune a Falcon 9 și a marcat primul eșec al acesteia după 2016, când o rachetă a explodat pe o rampă de lansare din Florida și a distrus încărcătura – un satelit de comunicații israelian.

Falcon 9 nu va mai fi folosită în misiuni până când SpaceX va investiga cauza defecțiunii, va repara racheta și va primi aprobarea agenției, a declarat FAA într-un comunicat. Acest proces ar putea dura câteva săptămâni sau luni, în funcție de complexitatea problemei și de planul SpaceX de a o remedia.

Compania spațială americană SpaceX a realizat în 2019 prima lansare comercială a rachetei sale Falcon Heavy, care face parte din clasa lansatoarelor grele, plasând pe orbită un satelit aparținând unui operator saudit și recuperând pentru prima dată cele trei propulsoare revenite pe Terra.

Numărul pasagerilor afectați de întârzieri ale curselor aeriene s-a dublat în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI Numărul pasagerilor afectați de întârzieri ale curselor aeriene s-a dublat în ultimii 5 ani

viewscnt
Afla mai multe despre
falcon heavy