Autoritățile locale au semnat indicatorii pentru un drum de legătură între viitoarea centură a Galațiului și drumul expres Galați-Brăila.
Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoarea Centură Mare a Galațiului, cea care pleacă din vama Giurgiulești și trece pe lângă lacul Brateș, și Drumul Expres Galați-Brăila. Practic, unește granița cu Republica Moldova și podul de peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu traverseze orașul sau să încarce fluxul de transport de pe DN2B și DN25.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acest drum de legătură va avea aproximativ 7 kilometri și va fi realizat de la zero. Astfel, vor fi patru benzi de circulație și un regim de trafic asemănător drumurilor expres.
Vor fi amenajate două subtraversări, cu lungimi de 65 și 100 de metri, ale drumului național ce leagă municipiul Galați și localitatea Șendreni, precum și un tunel pe sub calea ferată, care va avea o lungime de 90 de metri și o lățime de peste 20 de metri.
De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri peste drumul de acces la halda de zgură.
Mai mult, vor fi amenajate și două noduri rutiere, iar rețelele de utilități, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate. Pentru implementarea acestui proiect, vor fi necesare și exproprieri.
Conform calculelor și estimărilor specialiștilor, valoarea investiției este de 547.022.691 lei (fără TVA), proiectul urmând să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.
Lucrările la Drumul Expres Brăila - Galați avansează, ministrul Transporturilor anunțând recent că tronsonul ar putea fi dat anul acesta în circulație.
VIDEO Raducu P Drum
,,Drumul Expres Brăila - Galați: aș trece acest drum expres Brăila - Galați cu o probabilitate destul de mare ca anul acesta să fie dat în circulație. Cu o probabilitate destul de mare, asta, desigur, și în funcție de vreme și de tot ceea ce înseamnă și alte lucruri, dar sunt mai degrabă optimist decât pesimist în ceea ce înseamnă Drumul Expres Brăila - Galați", a spus luna trecută Grindeanu.
CITEȘTE ȘI Tata Motors, care deține Jaguar Land Rover, va produce celule de baterii în EuropaPe 15 aprilie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Brăila - Galați cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade SRL.
Conform sursei citate, valoarea contractului este de 371,416 milioane lei fără TVA, iar sursa de finanțare sunt fonduri europene nerambursabile.
În data de 22 decembrie, Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, unde constructorul UMB a început încă din octombrie lucrările de decopertare.
CITEȘTE ȘI FOTO Dealeri surprinși - VW scumpește toate mașinile cu motoare cu combustie. La ce prețuri se ajunge„Se autorizează executarea lucrărilor de construire aflate în culoarul expropriat, în conformitate cu Documentul de avizare C.T.E. - C.N.A.I.R. S.A. nr. 53141/02.11.2022. Lucrări de drum (terasamente, structuri rutiere etc); Lucrări de reabilitare DN 28 - (lărgire la 4 benzi); Lucrări de drumuri vicinale și de exploatare; Lucrări de artă (Pod km 6+620 peste canal de irigații [Canal A.N.l.F. CC2] și Viaduct km 10+837 peste digul de apărare pentru ape mari ale râului Siret, calea ferată și râul Siret) cu condiția respectării Avizului de gospodărire a apelor nr. 9 din 27.04.2022, emis de A.N. Apele Române”, se arată în Autorizația de construire.
Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.
Potrivit datelor CNAIR, data de finalizare prevăzută pentru Drumul Expres Brăila - Galați este mai 2024.
Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la două benzi pe fiecare sens de circulație, inclusiv a trei poduri, unui pasaj și două viaducte.
CITEȘTE ȘI FOTO MINI lansează primul cabrio electric, după Tesla Roadster. Surpriză pentru fanii mașinilor decapotabileDrumul Expres Brăila - Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.