Autoritățile caută soluții pentru un trafic mai aerisit în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. În Sinaia, de exemplu, două pasaje rutiere supraterane vor fi construite în următoarele 28 de luni. Guvernul a dat deja undă verde proiectului în valoare de 21 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.
Primarul orașului Sinaia a declarat că execuția lucrărilor ar putea începe în această toamnă, astfel încât anul viitor pasajele să fie gata, respectiv date în folosință, scrie Digi 24.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Primarul a prezentat două videoclipuri ce simulează cum vor arăta cele două pasaje și a explicat unde vor fi construite.
"Toată lumea s-a obișnuit cu traficul de pe Valea Prahovei. Eu sper ca aceste pasaje să fie realizate până anul viitor, să înceapă construcția lor în toamnă și anul viitor să fie gata. Cu siguranță se va fluidiza traficul, cel puțin în zona orașului Sinaia, prin ambele pasaje, Sinaia Sud și Sinaia Nord. Cei care intră direct în oraș nu vor mai fi nevoiți să aștepte la niciun semafor", a spus edilul.
"Sunt două pasaje interesante și unice, cel puțin cel care va fi construit dinspre București. Drumul principal de acces în oraș nu se mai intersectează deloc cu DN1. Acest pasaj este peste Drumul Național, într-un punct negru, unde aveau loc foarte multe accidente, și ar putea să le reducă semnificativ. Cel de-al doilea pasaj, construit în partea de nord a orașului, va fi un sens giratoriu care va permite accesul în Sinaia, iar cei care tranzitează spre Bușteni sau cei care vin dinspre Brașov spre București vor merge în linie dreaptă fără să oprească la nicio intersecție. Pasajele vor fluidiza traficul, reduc numărul de accidente și fac mult mai facil accesul în orașul Sinaia", a mai spus primarul din Sinaia.
Proiectul a fost aprobat de Guvernul României, fiind realizat de autoritățile locale în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.
"Avem un parteneriat cu Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, pentru realizarea de proiecte de infrastructură. Acesta este primul care se materializează prin acest parteneriat. S-a realizat studiul de fezabilitate, după ce Guvernul a aprobat recent indicatorii tehnico-economici și valoarea de 21 de milioane de euro. Urmează să se întocmească proiectul tehnic și să se treacă la execuția celor două pasaje", a mai spus Vlad Oprea.