Premierul Ciolacu a promis liderilor de sindicat de Dacia că Guvernul va lua măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie și a susținut că nu vor fi mărite taxele anul viitor. Șeful Executivul s-a plâns însă că i-a lut mult timp să iasă din București, deși a plecat din timp de acasă.
”Atât a durat să ies din București... Eu am plecat din timp de acasă”, le-a spus premierul sindicaliștilor la începutul întâlnirii.
Șeful executivului și liderul PSD arată că trebuie sa existe un partenriat între stat, sindicate si patronate, care să ne ajute pe toți să ne dezvoltăm!
”Vom căuta, împreună, soluții pentru a reduce în mod echitabil costul muncii și măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie astfel încât acestea să se poată concentra pe noi investiții, protejând forța de muncă extrem de calificată de care dispun”, a arătat premierul.
Portrivit acestuia, statul poate da cel mai mare sprijin acestui domeniu finalizând autostrăzile și drumurile expres! Iar, pentru uzina Dacia, autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova și finalizarea autostrăzii A0 a Capitalei sunt vitale.
Premierul Ciolacu a mai spus că trebuie „să anticipăm, să nu ajungem la eventuale disponibilizări în perioada următoare, cu toate că managementul de la Dacia este unul de excepție”.
Marcel Ciolacu a mai susținut că anul viitor nu vor exita majorări de taxe.
”Evident, mai trebuie stabilitate și predictibilitate, iar orice modificare fiscală trebuie făcută doar după un consens cu sindicatele și patronatele. Faptul că nu vom crește taxele în 2025 reprezintă o garanție că mergem, împreună, pe calea sigură pentru dezvoltarea României”, a afirmat Ciolacu.
El a declarat că bugetul de anul viitor va ține cont de o reducere cu cinci puncte procentuale a impozitării salariilor „mici spre medii”. El spune că o astfel de măsură va „reduce mult din tot efortul patronatelor de a susține astfel încât oamenii să aibă venituri mai mari”.
După cum a anunțat Profit.ro, PSD propune reducerea taxării cu 5 puncte procentuale pe salariile mici, măsură prezentată și în planul lui Marcel Ciolacu în calitate de candidat în alegerile prezidențiale.
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Declarațiile acestuia vind în contextul în care Guvernul va implementa anul următor, pe baza recomandărilor Băncii Mondiale, o reformă fiscală care vizează actualizarea/revizuirea regulilor de impunere, inclusiv a bazelor de impozitare și ratele de impozitare pentru principalele categorii de impozite și taxe, precum: impozitul pe profit, impozitul pe venit/contribuțiile sociale, taxa pe valoarea adăugată, accize și impozitarea ecologică, impozite și taxe locale și pentru impozite și taxe relevante ale sistemului fiscal, cât și a veniturilor nefiscale (inclusiv a sistemului de redevențe). Acestea sunt prevăzute în planul fiscal al Guvernului pe șapte ani, un raport de peste 120 de pagini care va fi trimis Comisiei Europene.