Un start-up olandez construiește primul centru pentru testarea tehnologiei Hyperloop din Europa

Un start-up olandez construiește primul centru pentru testarea tehnologiei Hyperloop din Europa

Foto: Reuters/Michael Kooren

scris 2 iun 2017

Viziunea antreprenorului miliardar Elon Musk pentru lansarea, în viitorul apropiat, a unui sistem de transport ultrarapid, cu viteze de peste 1.200 kilometri pe oră, este cu un pas mai aproape de materializare. Echipa olandeză care a câștigat concursul organizat la începutul anului de Musk pentru dezvoltarea unui sistem Hyperloop a început construcția unui centru pentru testarea tehnologiei, primul din Europa.

Centrul de testare este construit în orașul olandez Delft de Hardt Global Mobility, start-up înființat, împreună cu mai mulți investitori, de patru dintre studenții Universității Tehnice din Delft care au câștigat competiția lui Musk, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Sistemul Hyperloop este proiectat să transporte persoane și marfă cu ajutorul unui tub de tranzit ultrarapid cu presiune redusă, la o viteză de până la 1.220 km/h. În teorie, capsulele ce se deplasează prin tub folosind levitația magnetică pasivă pot depăși viteza sunetului (1.235 km/h).

VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk

"Omenirea visează la un astfel de sistem pentru transportul oamenilor și al mărfurilor încă din anii 1860, deci conceptul nu este unul nou. Însă când Elon Musk a propus crearea unui sistem (Hyperloop) între San Francisco și Los Angeles, ideea a câștigat o popularitate uriașă", spune Tim Houter, cofondator al Hardt.

Musk și-a prezentat viziunea pentru înființarea unui sistem Hyperloop în 2013. Recent, antreprenorul american a avansat ideea folosirii capsulelor Hyperloop în rețeaua de tuneluri pe care vrea să o construiască în subteranul orașului Los Angeles.

Tubul de tranzit construit în Olanda de Hardt și compania BAM are o lungime de 30 metri și va fi folosit pentru testarea tehnologiei Hyperloop. Hardt a strâns fonduri de 600.000 euro pentru testele inițiale, de la compania națională feroviară olandeză NS și fondul de investiții UNIIQ.

"Vom testa toate sistemele necesare în vederea construcției unei rute de tranzit între două orașe - viteza maximă, comportamentul în curbe, trecerea de la o linie la alta – pentru a ne asigura că totul este cât se poate de sigur", a precizat Houter.

Hardt vrea să inaugureze primul tub Hyperloop operațional până în 2021, pe ruta Amsterdam – Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyperloop
hardt global mobility
elon musk
centru testare
olanda