Cele 11 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria au fost tranzitate, în ultimele 24 de ore, de peste 35.000 de oameni și peste 16.000 de mijloace de transport în comun. Autoritățile din țara vecină anunțaseră încă de vineri că vor închide granițele din 1 septembrie.
”Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 35.300 de persoane și 16.200 de mijloace de transport (5.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 12.500 de persoane cu 7.100 mijloace de transport. Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de așteptare. În continuare recomandăm participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internațional, astfel încât să evităm apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, se arată în comunicatul de presă transmis, sâmbătă, de Poliția de Frontieră, citat de News.ro.
Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/
Vineri, autoritățile din Ungaria au anunțat că închid granițele pentru străini de marți, 1 septembrie, în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus, potrivit euronews.com.
"De la 1 septembrie, cetățenii străini nu vor mai putea intra pe teritoriul Ungariei", a declarat Gergely Gulyás, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.
"Există riscul ca virusul să fie importat și cele mai multe dintre noile cazuri au origine străină", a spus el într-o declarație de presă susținută vineri, adăugând că "Ungaria este verde, când toate țările sunt roșii", referindu-se la gradul de îmbolnăviri raportat de fiecare țară.
El a spus că cetățenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească.
Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea granițelor va dura o lună.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că a solicitat, prin Ambasada de la Budapesta, clarificări privind deciziile luate de autoritățile ungare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 și privind impactul acestora asupra românilor care călătoresc în Ungaria sau tranzitează țara, în drum spre alte state europene.