Opt din 10 șoferi bucureșteni recunosc că au parcat cel puțin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinație, potrivit unui studiu realizat de Uber și publicat luni, la care au răspuns 2.770 de persoane.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
Totodată, 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puțin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare, scrie News.ro.
”Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulația mașinilor în București, după aglomerație și urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80 de respondenți sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv”, se arată în studiu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Astfel, 62% dintre șoferii din București se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare, în centru, la serviciu sau în zona unde locuiesc.
”47% au fost implicați cel puțin o dată într-un conflict verbal sau fizic legat de un loc de parcare, în timp ce peste jumătate spun că întârzie frecvent la serviciu, la întâlniri sau la evenimente pentru că pierd mult timp căutând parcare”, se arată în studiu.
De departe, zona cea mai problematică este centrul orașului, conform a 78,4% dintre respondenți, urmată în top de zonele rezidențiale și de cele de birouri, potrivit studiului. În plus, 52% dintre respondenți au declarat că folosesc transportul în comun sau servicii ca Uber atunci când merg în zone cu puține locuri de parcare.
”La capitolul soluții, cei mai multi respondenți susțin investițiile în infrastructură (82% dintre respondenți), urmate de încurajarea alternativelor la mașina personală - transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca Uber (60% dintre respondenți)”, se arată în comunicat.
În București sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare la peste 1 milion de mașini, potrivit informațiilor existente, ceea ce înseamnă un loc de parcare pentru cinci mașini. Conform TomTom Index, Bucureștiul se regăsește pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume și este cel mai congestionat oraș din Europa.
Lansat în București în februarie 2015, Uber a ajuns la peste 300.000 utilizatori. Peste 20% din curse încep sau se termină lângă o stație de metrou sau un nod important de transport, potrivit companiei.