Startup-ul mapbox s-a asociat cu Microsoft, Intel și Arm, divizia de cipuri a grupului Softbank, pentru a se implica mai mult în furnizarea de hărți destinate vehiculelor autonome, relatează Reuters.
Mapbox nu produce o aplicație pentru hărți, dar concurează în schimb cu Google Maps și HERE Technologies, producător de hărți deținut de un grup de companii, furnizând hărți care intră în componența altor aplicații, scrie News.ro.
Hărțile realizate de Mapbox se regăsesc în aplicația de mesagerie a Snap și în aplicația de livrare de alimente Instacart.
CITEȘTE ȘI Numărul de vehicule electrice a atins în 2017 un nivel record de 3,1 milioane la nivel mondialStartup-ul din Washington DC, care a atras circa 228 de milioane de dolari de la Vision Fund, deținut de Softbank, DFJ Growth și alte firme de investiții, s-a implicat n furnizarea de instrumente dezvoltatorilor de software destinat automobilelor autonome.
”Obiectivul nostru principal a fost să producem hărți pentru oameni. Dar hărțile pentru vehicule autonome sunt citite de computerele mașinilor și au nevoie de date mai detaliate”, a declarat directorul general al Mapbox, Eric Gundersen, într-un interviu acordat Reuters.
La un eveniment organizat miercuri pentru dezvoltatorii de software la San Francisco, Mapbox a anunțat mai multe parteneriate care au rolul să facă tehnologia mai utilă pentru automobilele autonome.
Unul dintre produsele Mapbox este un soft care permite unui telefon mobil sau computerului unei mașini să vadă drumul în timp rulării vehiculului, identificând benzile de circulație sau indicatoarele limitatoare de viteză. Compania a precizat că va lansa softul respectiv împreună cu un soft al Microsoft.
Combinația softurilor respective va permite șoferilor să vadă evenimente în timp real, cum ar fi schimbarea limitei de viteză, iar o parte din date vor fi trimise serviciului de cloud computing Azure al Microsoft. Datele pot fi ulterior procesate de servere pentru a îmbunătăți algoritmii care contribuie la navigarea vehiculelor autonome.
Separat, Mapbox colaborează cu producătorul de cipuri ARM pentru optimizarea softului de vizualizare al acestei companii, astfel încât elementele identificate de cipurile ARM să fie rerecunoscute mai rapid ca benzi de circulație, pietoni și indicatoare rutiere. Într-o formă sau alta, cipurile ARM sunt incluse în majoritatea telefoanelor mobile, tabletelor și altor computere mobile care sunt incluse în mașini.
Mapbox se asociază și cu Mobileye, divizia specializată în conducere autonomă a Intel, cumpărată anul trecut de producătorul de cipuri, pentru 15,3 miliarde de dolari.
Mobileye construiește propria sa bază de date detaliată cu elemente existente pe căile rutiere, pe care le stochează în sistem cloud. Mapbox a construit un soft care folosește datele Mobileye. Mașinile care utilizează sistemul obțin în avans cu 200 de metri harta drumului pe care circulă, ceea ce oferă informații de importanță majoră pentru senzorii vehiculului, potrivit companiilor.