RATB vrea să cumpere energie electrică de peste 9 mil. euro pentru troleibuzele, tramvaiele și sediile sale

RATB vrea să cumpere energie electrică de peste 9 mil. euro pentru troleibuzele, tramvaiele și sediile sale
scris 24 feb 2016

Regia Autonomă de Transport București (RATB) vrea să cumpere energie electrică atât pentru tramvaiele și troleibuzele care asigură transportul public în Capitală, cât și pentru alimentarea sediilor sale, contractul scos la licitație de Regie fiind estimat la 42,2 milioane lei (9,4 milioane euro), TVA inclusă.

Astfel, RATB a lansat un anunț de intenție privind achiziția de energie pentru tracțiune electrică, precum și pentru sediile Regiei. Contractul de furnizare va fi încheiat pe perioadă de un an, iar procedurile de atribuire sunt prevăzute să înceapă pe 2 martie.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru asigurarea funcționării tramvaielor și troleibuzelor, RATB a planificat achiziția a 87.300 MWh de energie, iar pentru alimentarea sediilor Regiei – o cantitate de 10.230 MWh.

Întârziată de câteva luni, depunerea online a proiectelor pentru fonduri UE este urgentată de Guvern CITEȘTE ȘI Întârziată de câteva luni, depunerea online a proiectelor pentru fonduri UE este urgentată de Guvern

RATB figura, la finalul anului trecut, pe lista ANAF a marilor contribuabili cu obligații restante la bugetul de stat, având, potrivit Fiscului, datorii totale de 222,4 milioane lei, din care TVA de 75,39 milioane lei, dobânzi și penalități de 146,85 milioane lei și alte taxe și impozite de 219.894 lei. ANAF precizează că a început procedura de executare silită a RATB.

În iulie 2015, ANAF a instituit poprire pe conturile RATB, pentru datorii bugetare reprezentând TVA, precum și subvenții acordate beneficiarilor de gratuități și reduceri (pensionari, elevi, studenți). În replică, RATB a anunțat că a contestat în instanță decizia de impunere a ANAF și că încearcă să găsească soluții pentru eșalonarea datoriei.

Vânzările grupului MOL în România au crescut cu 17% în anul 2015 CITEȘTE ȘI Vânzările grupului MOL în România au crescut cu 17% în anul 2015

Anul trecut, Primăria Capitalei a subvenționat RATB cu 529 milioane lei, iar bugetul municipiului București pe 2016 prevede o subvenție similară. RATB solicitase însă în 2015 o subvenție de 600 milioane lei și s-a plâns, în martie, că reducerea alocării va obliga Regia să taie, la rândul său, numărul de vehicule care asigură transportul în comun în București.

Ultimele date disponibile ale Ministerului Finanțelor Publice arată că, în 2014, RATB a obținut un profit net de 46,9 milioane lei, la o cifră de afaceri de 735,5 milioane lei, cu un număr mediu de 10.746 de salariați.

RATB operează un parc format din 1.927 de vehicule, din care 1.147 de autobuze, 483 de tramvaie și 297 de troleibuze, care asigură transportul în comun pe un număr total de 148 de linii, ce acoperă o arie totală de 601 kmp, din care 228 kmp reprezintă zonă urbană.

viewscnt
Afla mai multe despre
regia autonoma de transport bucuresti
ratb
ratb anaf
ratb poprire conturi
transport in comun capitala
bilete ratb