Insolvența Romaero, decisă mai devreme

Insolvența Romaero, decisă mai devreme
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Romarm anunță că a solicitat schimbarea termenului de analiză în instanță a propriei cereri de intrare în insolvență, respectiv pentru 17 ianuarie, în loc de 26 ianuarie.

Profit.ro a anunțat anterior că solicitarea proprie de intrare în insolvență a companiei de stat strategice de apărare Romaero, controlată de Ministerul Economiei, demers aprobat recent de Consiliul de Administrație al societății, a fost înregistrată pe rolul instanței de judecată.

Urmărește-ne și pe Google News

Romaero a anunțat că intenționează să intre în insolvență după ce a fost obligată de judecători, cu posibilitate de recurs, să plătească despăgubiri uriașe unui om de afaceri care ceruse transformarea unui avion Boeing, în urmă cu mai bine de 15 ani.

VIDEO&FOTO OFICIAL O nouă porțiune de autostradă, deschisă. Avertisment către un constructor CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO OFICIAL O nouă porțiune de autostradă, deschisă. Avertisment către un constructor

Intenția declarată a Romaero este de a se restructura operațional, pentru a-și eficientiza activitatea și a-și plăti datoriile.

Primii creditori al Romaero care s-au înscris la tribunal pentru a le fi recunoscut statutul sunt două entități cu roluri-cheie la precedenta tentativă de restructurare a companiei aeronautice de stat, demarată în urmă cu circa 3 ani și jumătate.

Este vorba de banca de stat CEC Bank și de firma de consultanță CIT Restructuring, parte a grupului Impetum al familiei Cionca.

Vulcanizările din Capitală, verificate de Garda Națională de Mediu - 4.200 de așa-zise anvelope second hand, în fapt deșeuri, descoperite. Amenzi în valoarea de peste 22.000 de lei și sesizare penală CITEȘTE ȘI Vulcanizările din Capitală, verificate de Garda Națională de Mediu - 4.200 de așa-zise anvelope second hand, în fapt deșeuri, descoperite. Amenzi în valoarea de peste 22.000 de lei și sesizare penală

CIT Restructuring a elaborat și derulat planul de restructurare din 2020, în baza căruia CEC Bank a acordat Romaero credite în sumă totală de circa 60 milioane lei, după cum a relatat Profit.ro aici, aici și aici. Obiectivul era recuperarea măcar parțială a datoriilor bugetare ale companiei, care se cifrau la peste 330 milioane lei la finalul lui 2019.

Conform termene.ro, la 30 septembrie 2023, Romaero avea restanțe la stat în sumă totală de aproape 436 milioane lei, cu tot cu dobânzi și penalități.

DECIZIE Guvernul a aprobat majorările salariale pentru profesori. Noua grilă de salarizare în 2024 CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a aprobat majorările salariale pentru profesori. Noua grilă de salarizare în 2024

Romaero, specializată în producție, servicii și cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo, încearcă din nou să scoată bani de capital de lucru și investiții de la acționarii săi minoritari privați, cele 7 tentative anterioare soldându-se cu eșecuri.

Compania, care a fost executată silit de Hidroelectrica pentru restanțe la plata facturilor de curent, a terminat primul semestru al anului cu pierderi de peste 42 milioane lei, cu 59% mai mari decât în perioada similară din 2022, la venituri totale de 54,2 milioane lei, în scădere cu 4,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero insolvență
romaero datorii
romaero pierderi
romaero restructurare
romaero creditori