Președintele Ford România, Ian Pearson, i-a transmis premierului Ludovic Orban,, în tmipul vizitei acestuia la Craiova, că Ford are nevoie de sprijin, ca afacere. „Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar aproape 7 săptămâni a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece piețele din Europa au fost blocate”. Pearson a amintit că Ford a început producția de viziere, atât pentru propriii angajați, cât și pentru alte instituții care au nevoie de acestea.
Premierul Ludovic Orban s-a aflat în Craiova, la uzina Ford, pentru a vedea cum a repornit activitatea din această fabrică de automobile. Orban a recomandat cumpărarea de mașini fabricate în România și a susținut că își va cumpăra o mașină nouă și el, „pentru că am o mașină cam veche”.
Întrebat dacă intenția Guvernului este de a achiziția produse fabricate în România, mașini, sau dacă instituții ale statului vor achiziționa produse fabricate în România, Orban a răspuns:
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Da. Ce să vă răspund - da. Acum, vă dați seama că am anumite limite în a da acest răspuns, dar recomand românilor să cumpere mașini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ți cumperi mașini, ci dimpotrivă chiar și în condițiile epidemiei mai degrabă trebuie să-ți cumperi mașini și le recomand să-și cumpere mașini, pentru că în mașina ta ești în siguranță, din punct de vedere epidemiologic. Inclusiv intenția mea e... Că mașina mea e cam veche și intenția mea e de a cumpăra mașină, evident, fabricată în România.
M-ați întrebat de instituțiile statului. Cu siguranță, în toate procedurile trebuie respectate regulile europene privind achizițiile publice, dar produsele companiilor care produc în România sunt competitive și eu consider că pot fi achziționate și pot să câștige orice procedură competitivă în conformitate cu legea și este recomandabil, pentru orice instituție a statului român, derulând proceduri competitive, să opteze pentru astfel de produse fabricate în România.”
Președintele Ford România a precizat că la Ford s-au luat măsuri importante pentru protejarea angajaților. „Prioritatea noastră în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova a fost asigurarea sănătății și siguranței angajaților noștri. Dacă nu puteam garanta acest lucru, nu ne-am fi putut relua activitatea. Astfel, pe lângă standardele globale din alte locații ale Ford Europa, am implementat un set cuprinzător de protocoale globale de securitate și sănătate, inclusiv distanțarea socială.
Fiecărei persoane care intră în uzină i se verifică temperatura, i se cere să completeze un chestionar privind starea sa de sănătate și i se cere să poarte tot timpul o mască pentru față. Acestea sunt cerințe zilnice pentru toți angajații din uzină.
Deși am încercat să asigurăm distanțarea socială de 2 etri, în unele locuri de muncă acest lucru nu a fost posibil și prin urmare, în aceste locuri de muncă solicităm angajaților să poarte măști de protecție sau viziere pe care le fabricăm chiar aici, în fabrica noastră de Motoare”, a spus acesta.
După ce a subliniat că la Craiova sunt produse acum și viziere, Pearson a ținut să amintească de faptul că, în perioada blocajului economic cauzat de epidemia de coronavirus, compania nu a avut venituri.
CITEȘTE ȘI Rezultate surprinzătoare pentru Dacia, în Germania. Cea mai mare piață auto din UE a traversat miraculos criza coronavirus„La fel cum am încercat să sprijinim comunitatea noastră, și noi avem la rândul nostru nevoie de sprijin, ca afacere. Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar timp de aproape 7 săptămâni a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece piețele din Europa au fost blocate. În această perioadă, împreună cu multe alte industrii mici, mijlocii și mari, am solicitat sprijin Guvernului român și, din fericire, acesta a fost receptiv și a susținut multe dintre măsurile solicitate.
Acum vedem că primele piețe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcționeze la nivelul anterior crizei. Încă nu știm cât timp va fi necesar. Prin urmare, trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul pentru a monitoriza situația și pentru a veni cu soluții viabile pentru provocările viitoare.
Principala noastră prioritate a fost repornirea activității fabricii, lucru pe care l-am făcut încă de lunea acestea, iar acum obiectivul nostru este să ne redresăm, atât ca uzină, cât și ca industrie, atât de vitală pentru economia României”, a adăugat oficialul.