FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania

FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Ford Europa va lansa producția de serie a unui vehicul electric (EV) la fabrica sa din Koln, Germania, transmite DPA.

Lansarea fusese planificată pentru septembrie 2023, dar a fost amânată pentru a fi introduse noile standarde pentru baterii, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Unul dintre cele mai vechi magazine cora a fost deschis sub o altă denumire. Și galeria a fost rebranduită CITEȘTE ȘI FOTO Unul dintre cele mai vechi magazine cora a fost deschis sub o altă denumire. Și galeria a fost rebranduită
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ford produce mașini în Koln din 1930, aici fiind fabricat celebrul model Ford Fiesta. Însă, anul trecut, s-a renunțat la producția Fiesta, pe fondul pregătirilor pentru un model electric.

Producătorul auto american a investit aproape 2 miliarde de euro la Koln, în cadrul tranziției spre EV. Obiectivul este de a produce anual 250.000 mașini electrice, inclusiv producția unui SUV compact.

Circulația trenurilor București-Giurgiu via Grădiștea a fost reluată după 19 ani. Primele trenuri au ajuns cu întârziere CITEȘTE ȘI Circulația trenurilor București-Giurgiu via Grădiștea a fost reluată după 19 ani. Primele trenuri au ajuns cu întârziere

Chiar dacă pe plan mondial cererea EV s-a redus, Ford se așteaptă la vânzări ridicate pe acest segment.

Luna trecută, Ford a anunțat că ia în considerare să vândă în Europa mașini hibride și alimentate cu gaz și după 2030, o schimbare față de planul inițial de a vinde în regiune doar vehicule electrice (EV).

FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania

În 2021, compania și-a prezentat planurile pentru o gamă de vehicule complet electrice în Europa până la finalul deceniului.

„În condițiile în care adoptarea EV în Europa a încetinit, credem că este necesar să le oferim clienților și după 2030 vehicule alimentate cu motoare cu combustie internă (ICE) și mașini hibride”, se arată într-un comunicat al Ford.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 300 de muncitori pentru un nou drum expres în România

Reprezentanții companiei au precizat că urmăresc situația și vor face adaptări, dacă va fi necesar.

FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania

În ultimii ani a crescut cererea pentru hibride, ceea ce a determinat producătorii auto să reducă investițiile în EV. De asemenea, lipsa infrastructurii de încărcare în Europa a afectat cererea.

Producătorii auto americani se află sub presiunea companiilor chineze care produc vehicule electrice low-cost și le exportă masiv spre Europa, America Latină și sud-estul Asiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford europa
masini electrice