Elon Musk a anunțat că va încetini ritmul de livrare din Norvegia, a treia piață a mărcii la nivel global, ca urmare a problemelor logistice și conflictelor cu autoritățile.
Tesla va reduce ritmul de livrare a mașinilor sale pe piața din Norvegia, din cauza unor incidente logistice cu camioanele care transportă mașinile către clienți. Autoritățile norvegiene au tras pe dreapta mai multe autoplatforme de trasnport ale mașinilor Tesla, din motive tehnice, ultimul incident, în care un astfel de camion a fost urmărit de poliție s-a finalizat cu accidentarea a două exemplare Tesla S. Elon Musk a declarat că „e clar că depășim capacitățile logistice locale datorită producției automate și a livrărilor”. Acesta este de părere că „fericirea clienților și siguranța contează mai mult decât câteva mașini livrate în acest trimestru”.
Tesla a făcut eforturi pentru a da curs solicitărilor clienților Norvegieni, intensificând ritmul producției și căutând cele mai bune soluții de transport, pe mare și în interiorul țării. Anul trecut, Tesla a vândut aproape 8.000 de vehicule în Norvegia, majoritatea fiind Model X, însă pe finalul anului Model S a depășit SUV-ul, inclusiv cu ajuoturl livrărilor făcute într-un ritm infernal.
Secretul din spatele acestor livrări accelerate este fapul că nu mai puțin de 3 concurenți, Audi, Mercedes și Jaguar, au anunțat lansarea modelelor electrice proprii, cu rezervări care au depășit așteptările pe piața din Norvegia. Pentru a evida o prăbușire a cererii în 2018, Tesla a încercat să ia fața viitorilor competitori.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018Potrivit datelor oficiale privind înmatriculările Tesla, în 2017 au fost înmatriculate 3.715 Model S în Norvegia, din care circa 1.500 numai în noiembrie și decembrie.
Autoritățile norvegiene au acuzat în repetate rânduri că transportul mașinilor Tesla se face în condiți nesigure, care depășesc limitele legale.
Achiziția de mașini electrice în Norvegia are cea mai ridicată rată din lume, apropiindu-se de jumătate din piață, ca urmare a facilităților introduse de guvern, respectiv reduceri de taxe și impozite, la achiziție și pe perioada utilizării. În plus, a fost construită o rețea foarte densă de stații de încărcare.
Tesla este pe cale să se confrunte cu o concurență ieșită din comun în următorii doi ani, majoritatea constructorilor europeni, în special cei premium, având deja pregătite de lansare o gamă foarte largă de automobile electrice performante și, mai ales, profitabile.