După cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal, Primăria Capitalei anunță măsuri. UTI respinge orice alăturare a sa cu situația traficului

După cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal, Primăria Capitalei anunță măsuri. UTI respinge orice alăturare a sa cu situația traficului
scris 7 ian 2019

Primăria Capitalei va derula proceduri suplimentare de monitorizare si control a tuturor intersecțiilor din București, astfel încât această infrastructură să funcționeze în parametri normali, iar echipele de intervenție ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului se vor afla permanent pe teren pentru a remedia, în caz de necesitate, eventualele defecțiuni la sistemul de semaforizare.

Este mesajul Primăriei Generale după ce, la finele anului trecut, instituția reclama accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală, caz care a ajuns între timp la DIICOT.

Urmărește-ne și pe Google News

În același mesaj, Primăria arată că vrea, cu ocazia acestui incident, să atragă atenția asupra starii tehnice în care a preluat sistemul de semaforizare, "deși timp de peste 10 ani a existat un contract de modernizare, mentenanță, intervenție și service pentru sistem, încheiat cu compania UTI".

"Reamintim că, în 28 și 29 decembrie, reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A. au depus o plângere penală după ce au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, cu potențiale consecințe deosebit de grave. Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele", a transmis, fără detalii, Primăria.

În replică, UTI respinge orice alăturare a societății cu "situația deplorabilă în care se găsește acum traficul din Capitală" și susține că această înrăutățire ar fi apărut după 2013, anul în care a expirat perioada de garanție a sistemului, asigurată de societate, sistem care la acea dată ar fi avut doar 96 de intersecții modernizate din totalul de 450.   

Compania mai transmite că nici acele controlere (calculatoare de trafic) care au fost „hăckuite” nu au fost livrate de UT și nu fac parte din intersecțiile modernizate de UTI, ci ar fi echipamente foarte vechi.

"Predarea sistemului de către UTI s-a făcut în decembrie 2017, la finalizarea acordului cadru de mentenanță, iar în procesul verbal de predare-primire nu s-a făcut nicio mențiune referitoare la starea precară a sistemului, PMB neridicând nicio obiecție", se arată în comunicatul UTI.

viewscnt
Afla mai multe despre
semafoare
primarie uti