Compania Blue Air a inaugurat, sâmbătă, noua rută între Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, conducerea aeroportului ieșean susținând că pentru prima dată Moldova este conectată cu două orașe importante din vestul țării, iar regiunea de nord-est are o șansă în plus de a se dezvolta.
Potrivit conducerii aeroportului ieșean, legătura între Iași, Cluj și Timișoara va fi una de tip triunghi. Astfel, luni, miercuri, vineri și duminică, avionul va zbura pe ruta Iași-Timișoara-Cluj-Iași, iar marți, joi și sâmbătă, cursa aeriană va fi efectuată pe ruta Iași-Cluj-Timișoara-Iași, scrie News.ro.
Zborul de la Iași la Timișoara durează 70 de minute, cel între Iași și Cluj 55 de minute, iar durata călătoriei între Cluj și Timișoara este de 40 de minute.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lansarea celor două rute noi a fost marcată simbolic pe aeroportul din Iași prin tradiționalul "botez” al aeronavei, la momentul aterizării zborului Iași-Timișoara-Cluj-Iași.
Șefii aeroportului din Iași susțin că este vorba despre o premieră în ultimii 25 de ani, în condițiile în care până acum cele trei orașe aveau legături interne directe doar cu Bucureștiul.
"Este un moment istoric pentru Iași și pentru întreaga regiune de nord-est. Pentru prima dată, reușim să conectăm Iașiul de vestul țării, cu două centre importante, Cluj și Timișoara. Sunt convins că, odată intrate în operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, făcând posibil schimbul comercial între regiuni. Pasagerii vor avea ocazia să călătorească fie în interes personal, turistic sau în interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgăre de dezvoltare. Este una dintre cele mai mari reușite ale aeroportului Iași din ultimii ani”, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, președintele Consiliului de Administrație al aeroportului din Iași, Marius Bodea.
La rândul său, directorul comercial al companiei Blue Air, Tudor Constantinescu, a spus că, în prezent, provinciile istorice ale României sunt unite pe calea aerului.
"Acum un an, lansam cursa București-Iași, care pentru noi era Mica Unire, și iată că în mai puțin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Prin aceste zboruri, oferim suport pentru mediul de afaceri, mediul cultural și cel academic. La Iași, în momentul de față, avem alocate trei aeronave și am creat peste o sută de locuri de muncă. Intenționăm să delocalizăm și activitatea de call-center de la București către Iași, prin crearea a 30 de posturi adiționale”, a declarat directorul comercial Blue Air, Tudor Constantinescu.
Conducerea aeroportului din Iași prognozează un trafic de 850.000 de pasageri la sfârșitul acestui an, dublu față de cel înregistrat în 2015.