Orașul din inima Transilvaniei pare să fi devenit destinația preferată de relocare pentru inginerii aflați în căutarea unor proiecte provocatoare, iar în 2019 apar numeroase oportunități, în special pentru specialiștii din domeniul electronicii.
Peste 18% din inginerii recrutați în 2018 de către Tech Center-ul producătorului de sisteme de siguranță auto suedez au ales să se mute la Brașov din alte centre importante ale țării (Sibiu, Iași, Timișoara, Cluj sau București), orașul de sub Tâmpa devenind tot mai atractiv pentru cei dornici să se dezvolte prin intermediul proiectelor liderului mondial în domeniu. Pe lângă cei care au ales relocarea în orașul despre care se spune că este „probabil cel mai frumos din România”, numeroși ingineri născuți în Brașov au ales să revină în orașul natal - reiese din statisticile interne ale companiei. Principalele argumente care justifică această alegere țin de complexitatea și specificul proiectelor în care inginerii brașoveni sunt implicați, dar și de pachetele de beneficii oferite pentru relocare și gradul ridicat de atractivitate al orașului.
Autoliv caută ingineri de dezvoltare și testare software și are drept prim proiect dezvoltarea unor inovații din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcții inteligente ale centurii de siguranță, prin care sunt folosite informații primite de la senzori pentru a reține în scaun ocupantul, chiar și înainte de o coliziune iminentă. Echipa de la Brașov coordonează proiectele europene din domeniu, din fază de cotare și până la livrarea la client, fiind totodată leading tech center pe zona de aplicații electronice.
La începutul anului 2019 divizia de electronice își extinde activitatea inovativă în zona de ”Active Seatbelts” cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibrații în centură pentru diverse atenționări, dar și în zona de ”Steering Wheels”, cu aplicații inovative integrate în volanele autoturismelor.
Inginerii Autoliv dezvoltă soluții bazate pe cercetare multidisciplinară. Capabilitățile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate, astfel încât acestea să țină cont atât de contextul rutier, cât și de starea șoferului, atunci când răspund unor evenimente din trafic.
Pe lângă echipele de ingineri de dezvoltare și testare software deja existente, în structura diviziei de la Brașov urmează să se alăture Project Manageri, dar și specialiști în zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activități.
Noua divizie RBE va beneficia de îndrumarea colegilor cu experiență care au ales să facă mutarea din Timișoara în Brașov, ulterior desprinderii oficiale a entității Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timișoara și Iași.
Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă și produce sisteme de siguranță auto pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 66.000 de angajați în 27 de țări și o cotă de piață de peste 38% la nivel global. În plus, compania are 12 centre tehnice în nouă țări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având aproape 11.000 de angajați. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieți și contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.