Airbus și-a îmbunătățit estimările privind vânzările de avioane în contextul creșterii costului energiei

Airbus și-a îmbunătățit estimările privind vânzările de avioane în contextul creșterii costului energiei
scris 11 iul 2022

Producătorul european de avioane Airbus și-a îmbunătățit estimările privind numărul de avioane care vor fi livrate în următorii 20 de ani la nivel mondial, în contextul în care facturile mai mari la carburant obligă companiile aeriene să își urgenteze planurile de achiziționare de avioane noi cu un consum mai mic de combustibil, transmite Reuters.

În pofida războiului din Ucraina și a exploziei inflației, Airbus a revizuit în sus prognozele sale privind creșterea anuală a Produsului Intern Brut mondial, de la 2,5% până la 2,6%, conform celor mai noi prognoze pentru următorii 20 de ani publicate luni de de cel mai mare producător mondial de avioane, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Imagini cu următorul smartwatch Samsung au apărut cu o lună înainte de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Imagini cu următorul smartwatch Samsung au apărut cu o lună înainte de lansare

În schimb, Airbus se așteaptă ca în acest traficul aerian de pasageri să înregistreze un avans de doar 3,6%, față de unul de 3,9% prognozat în luna noiembrie a anului trecut. Unul dintre motive este și faptul că majorarea prețurilor la energie și certificate de poluare a împins în sus prețul biletelor pentru zborurile cu avionul.

Cu toate acestea, Airbus estimează că aceeași creștere a costurilor cu energia va încuraja multe companii aeriene să își accelereze planurile privind achiziționarea de avioane noi cu un consum mai mic de combustibil. În consecință, Airbus estimează că în următorii 20 de ani companiile aeriene din întreaga lume vor achiziționa 39.490 de avioane, față de 39.020 de aparate cât estima anterior.

Îmbunătățirea estimărilor are legătură și cu eliminarea anului 2021, un an excepțional de slab din cauza pandemiei, din perioada de prognoză de 20 de ani.

În prezent, Airbus se așteaptă ca 38.600 de avioane de pasageri să fie livrate în următorii 20 de ani, față de 38.140 de aparate anterior, și 890 de avioane de transport de marfă, în creștere față de 880 de aparate cât estima anterior.

Cererea venită din Asia, care a fost forța motrice pentru industria aerospațială în ultimul deceniu, ar urma să fie ușor mai mică decât preconiza anterior Airbus. Cu toate acestea, Asia va fi responsabilă pentru 45% din livrările mondiale preconizate pentru următorii 20 de ani cu 17.580 de avioane de pasageri și cargo.

China este așteptată să devanseze SUA în calitate de cea mai mare piață aeronautică din lume în următorii ani. Însă cel mai mare ritm de creștere va fi înregistrat de India, unde piața internă ar urma să înregistreze un ritm mediu de creștere de 6,6% pe an în următoarele două decenii, de trei ori mai mult decât creșterea medie anuală de 2,1% înregistrată de SUA.

Aproape jumătate din valoarea transportului global de marfă se face pe calea aerului iar acest sector este în creștere pe măsură ce companiile își consolidează lanțurile de aprovizionare. Airbus se așteaptă ca traficul aerian de marfă să înregistreze un ritm mediu de creștere de 3,2% pe an.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri și mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România și Premium Aerotec în Brașov și Airbus Defense and Space în București

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane