Rusia, unul dintre cei mai importanți exportatori de grâu din lume, va crește exporturile de grâu în acest an datorită unei recolte de 130 de milioane de tone de cereale în 2022, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu, care este preconizată ca fiind record, a declarat președintele Vladimir Putin, relatează Reuters.
Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.
Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.
În prezent, Rusia se așteaptă să recolteze 130 de milioane de tone de cereale în 2022, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu, a declarat liderul rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri a oficialilor de rang înalt din domeniul economiei, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dosarul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare. Și patronii clubului au fost condamnațiRusia a produs o recoltă record de cereale de 133,5 milioane de tone în 2020, inclusiv 85,9 milioane de tone de grâu. Recolta a fost mai mică în 2021.
”Dacă se întâmplă acest lucru, pe care ne bazăm să aibă loc, ar putea fi un record (n.r. în ceea ce privește recolta de grâu) în istoria Rusiei”, a subliniat Putin.
El nu a oferit o estimare a cifrelor de export.
Rusia concurează cu Uniunea Europeană și Ucraina în ceea ce privește exportul de grâu către Orientul Mijlociu și Africa. Moscova continuă exportul, în pofida dificultăților referitoare la logistică și plăți în contextul sancțiunilor impuse de statele occidentale în urma invaziei ruse în Ucraina.
Exporturile mai mari ale recoltei de grâu din Rusia în noul sezon din lunile iulie-iunie ar putea satisface cererea în creștere la nivel global, în cazul în care exporturile Ucrainei rămân la un nivel scăzut, iar Kievul nu își recâștigă accesul la porturile de la Marea Neagră, a anunțat Sovecon, compania de consultanță din regiunea Mării Negre, în aprilie.
Porturile Ucrainei au fost blocate de la invazia Moscovei de pe 24 februarie.