Tranzacție: ROCA pregătește preluarea unei participații la Piscicola, o fermă cu teren de 311 hectare și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură printre acționari

Tranzacție: ROCA pregătește preluarea unei participații la Piscicola, o fermă cu teren de 311 hectare și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură printre acționari
scris 4 iun 2020

Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, pregătește o nouă tranzacție, prin preluarea de participații la compania Piscicola din Satu Mare, o fermă pis­ci­colă cu o suprafață de 311 hectare și având în spate 9 acționari, inclusiv Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA).

Acționar majoritar este Ioan Ghere (44,3%), care, conform termene.ro, mai deține participații la diferite firme, precum Bentoflux și Tipografia Someșul. ANPA deține 0,3%.

Urmărește-ne și pe Google News

ROCA nu indică ce participație va prelua, precizând doar că tranzacția este în valoare totală de 600.000 euro și a ajuns în ultimele etape de finalizare. Platforma ROCA a fost înființată pe principiul preluării temporare a pachetului majoritar de acțiuni la afacerile în care investește.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În 2018, ultimul an raportat, ferma a avut afaceri de 1,1 milioane lei și o pierdere de 573.546 lei, cu 17 angajați. Ferma a fost înființată prin divizarea parțială a Rompesco Brașov, fiind pri­va­ti­zată în 2002.

DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare

În România, consumul de pește pe cap de locuitor nu doar că este un sfert din media europeană, dar peste 80% din peștele consumat în țară are ca proveniență importul.

Pentru Piscicola, ROCA Investments își propune o dezvoltare pe zona de creștere a peștelui și de procesare și se va implica în activitatea comercială și managementul financiar.

ROCA Investments, parte a Impetum Group, a avut în 2019 un randament al investițiilor de 57% și o evaluare cu 74% peste cea de la înființare, în 2018. Conform raportului de evaluare întocmit de către de evaluatorul independent certificat ANEVAR Veridio, pe baza datelor înregistrate la finalul anului trecut, valoarea de piață a capitalurilor proprii ale ROCA Investments este estimată la 22,3 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 74% față de valoarea contabilă.

ROCA a mai investit în afaceri precum S-Karp, Yellow.Menu, RDF Arad, Sinteza Oradea, Romcargo Maritim, Frigotehnica, Electroplast, Eco Clima Industrial, Tremot, Bittnet.

ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat anterior Rudi Vizental, CEO ROCA.

viewscnt
Afla mai multe despre
agri-food
roca
piscicola sa