Salamul de Sibiu Agricola IGP a ajuns pe rafturile magazinelor din SUA, primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimbri comerciale bilaterale pe acest segment.
În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.
Salamul de Sibiu este primul produs românesc din carne care a obținut Indicație Geografică Protejată (IGP) din partea Uniunii Europene.
Acest produs a obținut Indicația Geografică Protejată (IGP) în anul 2016, are o zi națională în data de 1 noiembrie, iar timp de trei ani (2018-2020) a fost promovat în România, Spania și Italia, cu ajutorul unui grant european în valoare de 1,5 milioane de euro.
Salamul de Sibiu ajunge cu precădere în țările unde sunt români, respectiv Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Germania.