Producția UE de bere cu alcool a scăzut

Producția UE de bere cu alcool a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Țările membre ale Uniunii Europene au produs anul trecut 32,5 miliarde de litri de bere cu alcool, și 1,8 miliarde de litri de bere cu un conținut de alcool mai mic de 0,5% sau fără alcool, totalizând 34,3 miliarde de litri, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Comparativ cu 2022, producția bere cu alcool în UE a scăzut cu 5% (minus 1,7 miliarde de litri). În cazul berii fără alcool, s-a înregistrat o creștere de 13,5% față de 2022 (0,2 miliarde de litri), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Și în 2023, principalul producător de bere din UE a fost Germania (7,2 miliarde de litri, sau 22,3% din producția totală a UE), urmată de Spania (patru miliarde de litri, sau 12,4%), Polonia (3,5 miliarde de litri, sau 10,8%), Țările de Jos (2,4 miliarde de litri, sau 7,5%) și Belgia (două miliarde de litri, sau 6,3%).

Ca și în anii precedenți, Țările de Jos au continuat să fie principalul exportator de bere cu alcool din UE, în 2023. Țările de Jos au exportat în total (în UE și în afara blocului comunitar) 1,8 miliarde de litri de bere cu alcool anul trecut, reprezentând 21,5% din exporturile totale de bere ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Comparativ cu 2022, Țările de Jos au înregistrat o scădere a exporturilor de bere de 0,1 miliarde de litri. În clasament urmează Germania și Belgia (ambele cu exporturi de 1,4 miliarde de litri), Cehia și Irlanda (ambele cu 0,5 miliarde de litri).

În cazul importurilor, Franța a continuat anul trecut să fie cel mai mare importator de bere cu alcool, cu 0,9 miliarde de litri, reprezentând 17,1% din totalul importurilor (din UE și din afara blocului comunitar). Alți mari importatori au fost Italia (peste 0,7 miliarde de litri), Spania, Țările de Jos și Germania (fiecare cu aproape 0,6 miliarde de litri).

TAROM lansează o ofertă specială CITEȘTE ȘI TAROM lansează o ofertă specială

În privința principalelor destinații ale exporturilor de bere cu alcool către țările din afara blocului comunitar, primele locuri sunt ocupate de Marea Britanie (0,8 miliarde de litri, sau 22,8% din totalul exporturile de bere ale UE în afara blocului comunitar), Statele Unite (0,6 miliarde de litri, sau 16,1%), Rusia (0,3 miliarde de litri, sau 8,4%), China (0,3 miliarde de litri, sau 7,3%) și Cuba (0,2 miliarde de litri, sau 5,2%).

Importurile de bere cu alcool din țări din afara blocului comunitar sunt reduse comparativ cu importurile din UE. Statele membre UE au preferat anul trecut berea din Marea Britanie (0,3 miliarde de litri, sau 57,6% din totalul importurilor UE din afara blocului comunitar) și Mexic (0,1 miliarde de litri, sau 17,2%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei internaționale a berii, celebrată în prima zi de vineri a lunii august, a fiecărui an. În 2024, aceasta este marcată la data de 2 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
ue