Compania Cramele Halewood va transfera către Domeniile Regale Azuga, ambele parte a grupului Halewood, mai multe imobile și linii de activitate aferente Cramei Azuga și Conacului Urlățeanu, scopul fiind reorganizarea afacerii și nu o tranzacție comercială, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții producătorului de vin.
”Aprobarea vânzării de către Societate către Domeniile Regale Azuga a următoarelor imobile, ce fac parte din liniile de activitate ale Societății afectate activităților din domeniile viticulturii și vinificației aferente Cramei Azuga și Conacului Urlățeanu (...) Aprobarea vânzării de către Societate către Domeniile Regale Azuga a liniilor de activitate ale Societății afectate activităților din domeniile viticulturii și vinificației aferente Cramei Azuga și Conacului Urlățeanu, inclusiv echipamente, contracte comerciale, mijloace fixe, stocuri, mărci și/sau cereri de marcă, licențe,”, potrivit ordinii de zi a ședinței adunării generale a acționarilor care va avea loc la începutul lunii iunie.
Acționarul majoritar al companiei Domeniile Regale Azuga este firma Domeniile Halewood care se ocupă de gestionarea plantațiilor de viță de vie pe care grupul le deține în România.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ca urmare, cei 18 angajați ai Cramei Azuga ar urma să fie mutați la compania Domeniile Regale Azuga.
De asemenea, pe ordinea de zi a adunării generale a acționarilor companiei Cramele Halewood se numără și ”aprobarea încheierii de către Societate (Cramele Halewood - n.r.) a unui contract de cont escrow (un depozit colateral, având ca destinație depozitarea, păstrarea sau blocarea unor sume de bani până la incheierea unui contract, livrarea unor mărfuri sau îndeplinirea unor condiții specificate într-un angajament scris încheiat între două părți, drept garanție a utilizării sumelor strict pentru destinația stabilită - n.r.) cu Libra Internet Bank S.A. în vederea primirii de către Societate a prețului de vânzare a activelor menționate mai sus”.
Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că este mai degrabă o reorganizare a activității și nu este vorba de o vânzare.
”Compania Halewood Wines & Spirits își schimbă filozofia de business. În acest sens, schimburile despre care vorbiți reprezintă o optimizare a resurselor, o concentrare de active între divizii, în funcție de domeniile de activitate. Nu reprezintă niște tranzacții comerciale”, au răspuns reprezentanții companiei, la solicitarea Profit.ro.
CITEȘTE ȘI România, pe locul 13 în topul celor mai mari producători mondiali de vinVânzările grupului Halewood în România s-au ridicat anul trecut la 9,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta reprezentanții producărorului de vin estimează venituri de 10,5 milioane de euro, în creștere cu 10%.
Grupul Internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață. În 1987 compania a început să importe vinuri din România, în strânsă colaborare cu Dan Muntean, iar zece ani mai târziu John E. Halewood, proprietarul companiei britanice, și Dan Muntean au semnat un parteneriat, punând bazele Halewood România, unul dintre pricipalii exportatori de vinuri românești în Marea Britanie.
În România, Halewood Wines & Spirits deține peste 350 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar.
Printre companiile care fac parte din grupul Halewood România se numără Domeniile Halewood (specializată în gestionarea culturilor de viță de vie) și Cramele Halewood (producția și comercializarea de vinuri pe piața internă).
Totodată, compania distribuie în România, atât produsele aflate în portofoliul Halewood International, cât și branduri de vin din toate colțurile lumii, fiind unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din țară.
Pe lângă cele două crame - Pivnițele Rhein Azuga și conacul Urlățeanu -, compania mai deține și o rețea de magazine Halewood – The Winery Outlet, care a ajuns la 12 unități, dintre care trei în București și câte una în Azuga, Constanța, Nistorești, Ploiești,Pitești, Sibiu, Sinaia, Târgoviște și Urlați.