Pesta porcină blochează o nouă mare tranzacție a Premium Porc

Pesta porcină blochează o nouă mare tranzacție a Premium Porc
scris 22 apr 2021

Pesta porcină blochează o nouă mare tranzacție a Premium Porc, al doilea producător de carne de porc pe piața locală, după gigantul american Smithfield Foods, precedenta tranzacție ratată fiind cea din 2018, anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Acum, pesta a blocat tranzacția prin care compania controlată de grupul danez  DCH International urma să preia fermele Danbred.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea a anunțat în ianuarie că Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată într-o exploatație comercială de porci din localitatea Golesti, județul Vrancea, „având un efectiv de aproximativ 30.000 porci, din care 8 capete au murit”.

Urmărește-ne și pe Google News

Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a confirmat atunci că este vorba, în acest caz, despre Premium Porc.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Societatea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

În paralel, însă, în februarie era anunțat că Premium Porc va prelua noi ferme în România, respectiv cele administrate de firmele Danbred Argeș, Agroprod Bența Nicu, Agro Consulting Chiriac și Slobozia Food Production, în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelor către abatoare.

Acum, însă compania a renunțat la tranzacție.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

„Din păcate, am fost nevoiți să regândim întregul nostru mod de lucru în România, inclusiv planul de investiții pentru următoarea perioadă. Ne aflăm în această situație din cauza focarelor de pestă porcină africană, care ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât și indirect, în special prin blocajele de mișcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor. În acest sens am decis, în acord cu proprietarii Danbred, să renunțăm la finalizarea tranzacției negociate și anunțate”, au transmis acum reprezentanții Premium Porc, citați de brasov.net.

În urmă cu trei ani, Profit.ro a anunțat că tranzacția negociată mai mult de 1 an pentru cumpărarea de către fondul de investiții danez Polaris a holdingului danez DCH Internațional, care în România controlează compania Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, a eșuat și nu va mai fi finalizată, inclusiv din cauza pestei porcine.

Premium Porc Group operează în România din 2006, când a început producția de porcine prin achiziția fermei Suintest, din comuna Golești, județul Vrancea.

În 2008 a achiziționat și ferma Consinterfin de pe raza administrativă a comunei Slobozia Ciorăști, județul Vrancea, extinzând producția de porcine.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Tot în 2008, Premium Porc Group a început producția de cereale în județul Vrancea, iar în 2010 a lansat producția de furaj la fabrica de nutrețuri combinate din județul Vrancea.

În 2011, Premium Porc Group a achiziționat fermele Fântânele și Sibioara din județul Constanța, iar în 2013 a preluat ferma Negreni din județul Olt. 

Premium Porc Group este al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, după gigantul american Smithfield Foods.

Grupul DCH Internațional, fondatorul Premium Porc Group în România, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 91 milioane euro, cu o rată a profitului înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de 23%.

Din Grupul DCH, înființat în anul 2006, fac parte zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producția de cereale, producția de furaje și creșterea de porcine, în 9 ferme proprii situate în judetele Brăila, Brașov, Constanța, Olt, Sibiu și Vrancea.

Compania numără, în prezent, peste 475 de angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
premium pork commercial
ferme