Ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe toți cei sănătoși să iasă la muncă pe câmp: ​Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată!

Ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe toți cei sănătoși să iasă la muncă pe câmp: ​Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată!
scris 5 apr 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, îndeamnă persoanele care sunt sănătoase să iasă la muncă pentru a asigura lucrările de sezon în agricultură și pentru a asigura astfel securitatea alimentară a românilor, în contextul problemelor de aprovizionare create de pandemia de coronovirus. 

”Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată! Toți cei care sunt sănătoși au acum responsabilitatea de a ieși la câmp. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungește. Să ne asiguram că producem la noi în țară măcar atât cât să asigurăm securitatea alimentară a românilor!”, spune ministrul într-o postare publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Risc de penurie de mâncare dacă muncitorii de pe lanțul logistic alimentar nu primesc echipamente de protecție anti-coronavirus CITEȘTE ȘI Risc de penurie de mâncare dacă muncitorii de pe lanțul logistic alimentar nu primesc echipamente de protecție anti-coronavirus
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conducătorii a trei organizații multilaterale însărcinate cu alimentația, sănătate și comerțul - FAO, OMS și OMC - au avertizat cu privire la riscul unei crize alimentare mondiale, în contextul unor perturbări ale piețelor de mărfuri agricole, lipsa forței de muncă pe câmp, protecția deficitară a salariaților din sectorul agroalimentar de noul coronavirus.

Pe de altă parte, un proiect PSD adoptat deja de Senat prevede plafonarea prețurilor alimentelor la raft cu până la 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

Guvernul permite anumitor români să meargă la muncă în străinătate CITEȘTE ȘI Guvernul permite anumitor români să meargă la muncă în străinătate

Ministrul Agriculturii a declarat, în această privință, că din punct de vedere economic, plafonarea prețului la raft este ”o prostie”, deoarece ar distruge producătorul autohton și ar încuraja specula.

Totodată, din motive de încălcare a dreptului comunitar, în plină pandemie a dispărut obligația ca marile magazine să vândă 51% alimente românești. Marii comercianți de produse alimentare nu vor mai fi obligați ca, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate și de panificație, să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft din lanțul alimentar scurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
ministru
munca
camp
coronavirus
covid-19
alimente
produse