Funcționară a unei primării din Giurgiu, deferită justiției după ce și-a ajutat mama să obțină fonduri europene cu acte false. Suma? 1.352 de lei provenind din fonduri europene și în sumă de 192 de lei provenind din bugetul național

Funcționară a unei primării din Giurgiu, deferită justiției după ce și-a ajutat mama să obțină fonduri europene cu acte false. Suma? 1.352 de lei provenind din fonduri europene și în sumă de 192 de lei provenind din bugetul național
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2017

O funcționară din Primăria comunei Băneasa, județul Giurgiu, a fost deferită justiției de către procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de fals și de folosire cu rea-credință de documente false, ea ajutându-și mama să obțină subvenții pentru terenuri agricole pentru o suprafață de teren mai mare decât cea deținută în realitate. Femeia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, Tribunalul Giurgiu fiind sesizat de către DNA în acest sens.

Procurorii de la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei cu privire la Florica Popescu, funcționar în cadrul Primăriei comunei Băneasa din județul Giurgiu, inculpată pentru infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, se arată într-un comunicat dat publicității, miercuri, de DNA.

Urmărește-ne și pe Google News

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că la data de 30 mai 2014, funcționara a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, întocmite de ea în numele mamei sale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 5,7 hectare, pe care nu-l deținea în realitate, scrie News.ro.

Astfel Florica Popescu a adăugat 2,2 hectare de teren la cele 3,5 hectare pe care în realitate le deținea mama sa, iar pentru a justifica suprafața suplimentară a întocmit în fals două acorduri de folosință, conform cărora mama sa primea spre folosință, de la două persoane, suprafețele de 1,2 hectare, respectiv un hectar de teren arabil.

Scutirea de impozit pe venit aplicabilă programatorilor IT va fi extinsă de anul viitor CITEȘTE ȘI Scutirea de impozit pe venit aplicabilă programatorilor IT va fi extinsă de anul viitor

”Prin aceste demersuri, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a beneficiat pentru campania agricolă 2014 de subvenții în sumă de 1.352 de lei provenind din fonduri europene și în sumă de 192 de lei provenind din bugetul național. În vederea acoperirii prejudiciului, inculpata a depus în conturile APIA suma de 1.580,37 de lei. În prezența apărătorului ales, inculpata Popescu (fostă Vasile) Florica a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate”, notează DNA.

Procurorii precizează că, potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, instanța de judecată a fost sesizată cu privire la pedeapsa de un an și 11 luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de doi ani, precum și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcțiipublice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. În plus, funcționara va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condițiile stabilite de instanță.

Tribunalul Giurgiu urmează să se pronunțe cu privire la acest dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
apia
fonduri europene