Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni

Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni
scris 8 mar 2017

Britanicii de la Alison Hayes, în cazul cărora Profit.ro a anunțat că vor închide fabrica din Urziceni, își explică decizia, printre altele, prin faptul că îi costă mult transportul angajaților, iar mulți dintre aceștia nici nu vin la muncă.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Anul trecut, britanicii au raportat pentru România un profit net de 5,5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 320 milioane lei. În decembrie 2015, britanicii au fost sancționați cu amendă de 1.500 lei și avertisment pentru nerespectarea legii privind repaosul săptămânal și neplata corespunzătoare a muncii suplimentare în cazul angajaților

Urmărește-ne și pe Google News

Lista argumentelor, transmisă de companie la Prefectura Ialomița și obținută de Profit.ro, include 9 puncte care relevă că investitorii renunță la Urziceni în principal pentru că unitatea din Buzău este mai fiabilă la acest moment planului propriu de business.

Astfel, britanicii, care mai dețin o fabrică și în Buzău, unde, ca și la Urziceni, produc haine pentru retaileri internaționali precum Primark sau Debenhams, explică faptul că încearcă să reducă pierderile generate de fabricile proprii și să crească competitivitatea, că vor să mute producția proprie la o distanță mai mare de 100 kilometri de București (în acord cu strategia generală a societății de mutare a facilităților de producție interne și subcontractate la distanțe cât mai mari de București, pentru a evita costurile crescute ale forței de muncă) și că doresc centralizarea producției proprii în Buzău, unde facilitatea de producție permite desfășurarea optimă a tuturor etapelor: croit, cusut și produsul final.

Ei își explică decizia de închidere a fabricii și prin reducerea costurilor cu transportul salariaților de la și la locul de muncă, "considerabil mai mare în Urziceni", dar și prin dorința de a reduce procentul de absenteism, "considerabil mai mare în Urziceni".

Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar CITEȘTE ȘI Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar

Previziunile nefavorabile privind evoluția economiei britanice ca urmare a Brexitului și continua apreciere a monedei locale față de lira sterlină sunt alte argumente prezentate autorităților de către investitorii britanici.

Pe acest fond, britanicii arată, ca parte a propriului plan de business, că vor să diminueze capacitatea de producție proprie numai la nivelul comenzilor care acoperă costurile de producție și să centralizeze activitatea de depozitare de stocuri în Centrul de Distribuire din Urziceni, unde facilitatea permite depozitarea.

"Prin comparație cu fabrica din Urziceni, cea din Buzău oferă o structură complexă care acoperă toate stagiile de producție. Fabrica din Buzău a fost tradițional alocată activității de producție pe când clădirea din Urziceni istoric gândită și construită pentru depozitare și distribuție. Fabrica din Buzău este mai adaptată și producția poate fi mai bine monitorizată din punct de vedere administrativ și al costurilor. Fabrica din Buzău permite realizarea unei capacități de producție la nivelul întregii cereri de producție internă, realizându-se astfel un număr de 700.000 unități/an, prin comparație cu fabrica din Urziceni, care are o capacitate maximă de producție de numai 350.000 unități/an. Practic, fabrica din Urziceni nu ar putea onora singură comenzile cu destinație internă de producție primite de societate din partea clienților", sunt motivele investitorilor indicate în document.

Public, investitorii britanici au acuzat doar creșterea salariului minim și lipsa infrastructurii.

Informații obținute de Profit.ro relevă că fabrica din Urziceni va fi închisă până la 1 mai 2017 și 394 de posturi vor fi astfel desființate, cu acordarea unui salariu brut compensator.

Pentru 30-40 de muncitori și supervisori din Urziceni va exista oferta transferului la Buzău, ca și pentru 15-20 de persoane din administrația și managementul fabricii din Urziceni.

EXCLUSIV FOTO Cel mai luxos hotel din România, închis în ultimii trei ani, revine în piață după ce a fost cumpărat de un timișorean CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai luxos hotel din România, închis în ultimii trei ani, revine în piață după ce a fost cumpărat de un timișorean

În România, Alison Hayes are 1.339 angajați, dintre care 394 la Urziceni, 669 fabrica la Buzău și 276 la alte divizii administrative ale companiei.

Surse apropiate spun că britanicii intenționează să deschidă o fabrică în Republica Moldova.

Alison Hayes este printre cei mai mari angajatori din Urziceni și printre cei mai importanți producători de textile din România, clientela fiind aproape integral din străinătate.

Fabrica din Urziceni funcționa din 1994, unul dintre factorii asumați ca argument pentru amplasarea la Urziceni fiind chiar costul - atunci - mai redus al forței de muncă.

Grupul Alison Hayes a fost înființat în 1960 și are în total 2.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
alison
hayes
urziceni