Distrugerea pădurilor a accelerat

Distrugerea pădurilor a accelerat
scris 24 oct 2023

Distrugerea pădurilor a crescut cu 4% anul trecut la nivel mondial, comparativ cu 2021, potrivit unui nou raport, informează DPA.

Profit News TV aduce împreună, în Maratonul Agriculturii, programat pentru 25 octombrie, jucători relevanți de pe piețele de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar

În total, 6,6 milioane de hectare de pădure au fost pierdute în 2022 - o suprafață de peste o dată și jumătate mai mare decât cea a Elveției, potrivit Forest Declaration Assessment.

Urmărește-ne și pe Google News
Concurența câștigă la prima instanță în fața Albalact și Dorna Lactate, amendate pentru că ar fi refuzat să ofere acces la informații în timpul inspecțiilor inopinate CITEȘTE ȘI Concurența câștigă la prima instanță în fața Albalact și Dorna Lactate, amendate pentru că ar fi refuzat să ofere acces la informații în timpul inspecțiilor inopinate
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Raportul, dat publicității marți la Washington de către organizații științifice și asociații civile, printre care fundația dedicată protecției mediului WWF, a juxtapus distrugerea globală a pădurilor cu promisiunile publice ale țărilor, companiilor și investitorilor de a depune eforturi pentru a pune capăt acestui fenomen, scrie Agerpres.

Țările, companiile și investitorii au promis public să depună eforturi pentru a pune capăt distrugerii globale a pădurilor și pentru refacerea a până la 350 de milioane de hectare de terenuri distruse până la sfârșitul anului 2030.

Raportul susține, însă, că lumea era foarte departe de acest obiectiv în 2022. Agricultura, construcția de drumuri, incendiile și exploatarea forestieră în scopuri comerciale se numără printre principalii factori de distrugere a pădurilor, potrivit acestui document.

"Pădurile lumii sunt în criză", a declarat Erin Matson, de la firma de consultanță Climate Focus și coautoare a raportului.

"Toate aceste promisiuni au fost făcute pentru a stopa defrișările, pentru a finanța protecția pădurilor. Dar oportunitatea de a face progrese trece pe lângă noi an de an", a subliniat aceasta.

Potrivit lui Matson, defrișările ar trebui reduse cu 27,8% până la sfârșitul acestui an pentru a respecta promisiunile actuale.

Există, însă, evoluții pozitive, se arată în raport. Spre exemplu, 50 de țări sunt pe cale să pună capăt defrișărilor.

Brazilia, Indonezia și Malaysia, care găzduiesc păduri tropicale de mari dimensiuni, considerate rezervoare importante de CO2 și cu un rol important în lupta împotriva schimbărilor climatice, au înregistrat, de asemenea, progrese în ceea ce privește combaterea pierderilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
defrisare
padure