Consumul anual de pește în România a crescut de la 4,5 - 5 kilograme pe locuitor înainte de 2013 la aproape 7 kilograme în prezent, dar acesta s-ar putea majora semnificativ dacă se va face un management pentru limitarea speciilor de păsări invazive la nivelul întregii țări, a declarat Marian Cuzdrioreanu, președintele Organizației RO-FISH - Asociația Procesatorilor, Importatorilor, Exportatorilor, Distribuitorilor și Comercianților de Pește din România.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
"Dacă înainte de 2013 românii consumau în jur de 4,5-5 kilograme de pește, acum s-a ajuns la 6,5 - 7 kilograme. Dacă vom face un management și pentru limitarea speciilor de păsări invazive la nivelul întregii țări, nu numai din Delta Dunării - și asta nu înseamnă eliminarea speciilor, ci limitarea lor - gândiți-vă cum s-ar dubla cantitatea de pește și ne-am duce la 30%-40% consum de pește românesc. Acum consumăm sub 20% pește românesc, undeva între 15% și 17%, dar gândiți-vă că dintr-o dată am dubla cantitatea de pește românesc, ceea ce ar reduce prețurile, iar în plus am redobândi și gustul cu care ne-am născut", a precizat Marian Cuzdrioreanu pentru Agerpres.
El a spus că producția de pește a României este la ora actuală de 21.000 de tone, iar mai mult de jumătate este mâncată de păsările invazive, precum cormoranii.