Producția de vin a Uniunii Europene ar urma să scadă cu 6% în acest an, ca urmare a unor declinuri de două cifre înregistrate de marii producători Italia și Spania, din cauza unor evoluții meteo nefavorabile, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.
Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie.
Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group și Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO)
Detalii AICI
În prima sa estimare cu privire la producția de vin din acest an, Executivul comunitar prognozează că producția de vin a UE se va situa la aproximativ 150 de milioane de hectolitri, în condițiile în care producțiile din Italia și Spania sunt așteptate să scadă cu 12%, respectiv 14%, comparativ cu cele din 2022, scrie Agerpres.
Fenomenele meteo extreme și dăunătorii au devastat atât de mult viile din Italia în acest an încă țara își va pierde titlul de cel mai mare producător mondial de vin, iar Franța va reveni pe poziția de lider mondial pentru prima dată în ultimii nouă ani, au avertizat luna trecută organizațiile viticultorilor italieni.
La rândul său, Ministerul francez al Agriculturii a estimat vineri că producția de vin a Franței din acest an va fi similară cu cea din 2022 și cu 3% peste media de 46 milioane de hectolitri din ultimii cinci ani.
La rândul său, Comisia Europeană estimează că producția de vin a Franței va fi una de 45 de milioane de hectolitri în acest an, cu 1% peste cea de anul trecut.
"Dat fiind declinul producției în Italia, Franța este așteptată să devină cel mai mare producător de vin din UE în 2023/24", informează Comisia Europeană.
O revenire a producției de vin în 2023 este prognozată de Executivul comunitar și în cazul Germaniei (creștere de 16%), precum și în Portugalia (creștere de 15% în ritm anual).