Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, a prelungit, până în august 2023, o linie de credit de 30 milioane de lei de la Banca Românească și a contractat de la aceeași instituție de credit un împrumut de 10 milioane de euro, care va fi rambursat în august 2023. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea activității de creditare.
"Se aprobă contractarea de către societatea Agricover Credit IFN de la Banca Românească a unei facilități de credit tip linie de credit revolving multicurrency (cu utilizări în lei și euro) în valoare de 10.000.000 (zecemilioane) euro, cu scadența la 30.08.2023, la care se adaugă dobândă, comisioane și costuri aferente, în termenii și condițiile de creditare aprobate de bancă. (...) 3. Se aprobă prelungirea facilității de credit tip linie de credit revolving, acordată societății Agricover Credit IFN de Banca Românească, în calitate de creditor, în valoare de 30.000.000 (treizecimilioane) lei, la care se adaugă dobândă, comisioane și costuri aferente, în termenii șicondițiile de creditare ale băncii, până la data de 30.08.2023", se arată într-o hotărâre a acționarilor societății.
Agricover Credit IFN furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic.
Grupul Agricover Holding, din care face parte și Agricover Credit IFN, are peste 1.000 de angajați și servește circa 5.700 de clienți fermieri.
CITEȘTE ȘI Jumătate din teritoriul Uniunii Europene este expus riscului de secetă, avertizează specialiștii Comisiei Europene. România, vizatăGrupul Agricover derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei și deservește un portofoliu de 9.200 de clienți fermieri profesioniști, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.
La sfârșitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding își desfășurau activitatea 470 de angajați.
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și-a început activitatea în 2005 și are scopul de a dezvolta și susține creșterea economică în Europa de Sud-Est.
EFSE a fost creat de catre Banca de Dezvoltare KfW cu susținerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ) și a Comisiei Europene.