Compania Albalact din Alba Iulia, controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, a înregistrat afaceri de 452,4 milioane de lei anul trecut, în creștere cu 30,5 milioane de lei, respectiv 7%, față de 2014.
Profitul a înregistrat, în schimb, o ușoară scădere, de 100.000 lei față de 2014, compania raportând pentru 2015, un profit net de 14,8 milioane de lei.
Anul trecut, producătorul de lactate a avut datorii totale în valoare de 147,8 milioane de lei, în scădere față de 2014. Din totalul datoriilor, împrumuturile reprezintă aproape 42 de milioane de lei.
Grupul francez Lactalis, care deține în România lactatele LaDorna, va prelua compania Albalact, liderul pieței de lactate, tranzacție anunțată la începutul acestui an.
CITEȘTE ȘI Raul Ciurtin despre vânzarea Albalact către Lactalis: Era momentul. Cu laptele am terminat!Pentru început, Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%). Ciurtin deține indirect acțiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited și Croniar Holdings Limited.
Tranzacția va fi încheiată cel mai probabil în prima jumătate a acestui an, după ce Consiliul Concurenței va da avizul legat de preluarea Albalact de către Lactalis.
Producătorul român de lactate avea luni o capitalizare bursieră de 278 milioane de lei.
Albalact deține două fabrici de lactate - Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc - și o firmă de transport - Albalact Logistic, și are peste 900 de angajați.
Compania are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci branduri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.