Un lobbyst ruso-american, fost agent sovietic de contraspionaj, prezent la întâlnirea cu fiul lui Trump în 2016

Un lobbyst ruso-american, fost agent sovietic de contraspionaj, prezent la întâlnirea cu fiul lui Trump în 2016
scris 15 iul 2017

Un lobbyst ruso-american, un fost agent sovietic de contrainformații, a participat la întâlnirea din iunie 2016 între fiul mai mare și ginerele lui Donald Trump și o avocată rusă despre care credeau că deține informații compromițătoare despre Hillary Clinton, a dezvăluit vineri postul NBC News, scrie AFP.

Prezența acestei persoane la întâlnirea dezvăluită sâmbăta trecută era până în prezent necunoscută, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Participanții la această întâlnire, în Trump Tower, pe 9 iunie 2016, erau Donald Trump Jr., cumnatul său Jared Kushner; fostul director de campanie al candidatului republican Paul Manafort, avocata rusă Natalia Veselnițkaia și acest bărbat, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

NBC afirmă că este un agent de contraspionaj, un fost militar, care a emigrat în Statele Unite și a obținut cetățenia americană.

Companiile străine și-au redus investițiile directe în România CITEȘTE ȘI Companiile străine și-au redus investițiile directe în România

Agenția americană The Associated Press scrie că este vorba despre Rinat Ahmetșin.

Fostul ofițer a confirmat pentru AP că a fost prezent la întâlnire, însă a declarat că nu are, în prezent, vreo legătură cu serviciile ruse de informații.

Avocatul lui Donald Jr., Alan Futerfas, a confirmat prezența acestei persoane, care a fost prezentat atunci drept un prieten al lui Emin Agalarov ”și poate un prieten al Nataliei”.

Futerfas a declarat că acest bărbat i-a dat asigurări că nu lucra pentru Guvernul rus și că, în orice caz, clientul său ignora la acea vreme trecutul rusului.

Emin Agalarov este un cântăreș rus și un prieten al familiei Trump, care a ajutat la organizarea întâlnirii.

Donald Trump Jr., care îi este foarte apropiat tatălui său, a recunoscut săptămâna aceasta că a primit-o bucuros pe Veselnițkaia, în speranța să-i trimită informații de la Guvernul rus despre Hillary Clinton.

Însă aceasta nu s-ar fi aflat în posesia unor astfel de informații și ar fi vorbit mai ales despre legea americană Magnițki, o lege care prevede sancțiuni împotriva Rusiei.

Veselnițkaia a respins, la rândul ei, orice legături cu puterea rusă.

Dezvăluirea acestei reuniuni a zguduit tabăra Trump, care subliniază de luni de zile că nu a existat vreo tentativă de coordonare cu rusșii în timpul campaniei prezidențiale americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump