ULTIMA ORĂ Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție pentru netranspunerea Directivei privind mărcile în legislația națională

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție pentru netranspunerea Directivei privind mărcile în legislația națională
scris 2 iul 2020

Comisia Europeană (CE) a decis, joi, să trimită România în fața Curții de Justiție și a solicitat sancțiuni financiare, din cauza faptului că țara noastră nu a comunicat măsurile de transpunere în legislația națională a Directive UE privind mărcile. România este singurul stat membru care nu a comunicat măsurile necesare transpunerii directivei, potrivit unui comunicat de presă.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”
Urmărește-ne și pe Google News

„Directiva privind mărcile constituie un pas important în modernizarea și armonizarea în continuare a legislației UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive care împiedică înregistrarea mărcilor; noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE”, arată Comisia Europeană, joi, într-un comunicat de presă transmis news.ro.

ENGIE România lansează noi oferte comerciale CITEȘTE ȘI ENGIE România lansează noi oferte comerciale

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019. Țării noastre i-a fost transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziție un termen pentru a răspunde. Deși României i-a fost acordată o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, nu a comunicat măsurile de transpunere.

INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business

Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz, mai transmite sursa citată.

Directiva privind mărcile a actualizat și a simplificat cadrul juridic al Uniunii în materie de mărci. Aceasta a introdus o serie de modificări semnificative în ceea ce privește dreptul material al mărcilor UE, cum ar fi:

- o nouă definiție a mărcii, adaptată la era digitală;

- noi motive de respingere a cererilor de înregistrare și noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit.

Directiva a introdus, de asemenea, dispoziții procedurale pentru armonizarea procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE, luând ca reper sistemul mărcilor UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
marci