Traficul Capitalei, cu 14 kilometri pe oră: Angajați din București fac, în medie, 46 de minute până la birou, unde sunt nemulțumiți de oferta de restaurante și cafenele

Traficul Capitalei, cu 14 kilometri pe oră: Angajați din București fac, în medie, 46 de minute până la birou, unde sunt nemulțumiți de oferta de restaurante și cafenele
scris 8 iul 2019

Angajați ai birourilor moderne din București, participanți la un studiu, fac, în medie, 46 de minute între casă și locul de muncă, 52% dintre aceștia considerând că timpul de deplasare până la serviciu este lung sau mult prea lung. 

Distanța medie dintre casă și locul de muncă este de 10,7 kilometri, astfel că viteza medie de deplasare la orele de vârf este de circa 14 kilometri pe oră, în studiu fiind cuprinși atât angajații care folosesc mașina personală sau de serviciu, cât și cei care folosesc transportul în comun sau mijloace alternative de deplasare, arată un studiu al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Schimbare pregătită în Codul Fiscal. Taxarea inversă - extinsă și în domeniul livrării de gaze, la inițiativa OPCOM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbare pregătită în Codul Fiscal. Taxarea inversă - extinsă și în domeniul livrării de gaze, la inițiativa OPCOM

Mai mult de jumătate (54%) dintre angajații participanți la studiu folosesc metroul, 38% se deplasează cu mașina și un număr semnificativ de respondenți au nevoie de mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la birou.

Ajunși la birou, 22% dintre respondenți se declară nemulțumiți de facilitățile (servicii, restaurante, spații pentru petrecerea timpului liber) existente în zonă, în timp ce 47% consideră că oferta poate fi îmbunătățită, cele mai solicitate fiind cele din zona de restaurante și cafenele (37%), centre de fitness (26%) și supermarketuri (24%).

Dacă ar putea alege sediul locului de muncă, jumătate dintre angajați ar prefera să lucreze în Centru, Tineretului – Unirii – Universitate (31%), și CBD, Piața Victoriei – Aviatorilor (19%), următoarele zone în topul preferințelor fiind Militari – Drumul Taberei (16%) și Piața Muncii – Pallady – Pantelimon (13%), cartiere cu un stoc mai redus de birouri, dar cu o densitate ridicată a populației.

Timpul petrecut în trafic se reflectă și în apetența angajaților de a lucra din birou, astfel că, dacă ar avea libertate totală în stabilirea locului de desfășurare a activității, doar 45% din timp l-ar petrece în birou, restul programului fiind alocat lucrului de acasă (35%), dintr-un spațiu de coworking (10%) sau dintr-un spațiu neconvențional, precum o cafenea sau food-court (10%).

Cu toate acestea, în procesul de alegere a locului de muncă cele mai importante criterii luate în calcul rămân salariul și descrierea postului, urmate de pachetul de beneficii și flexibilitatea programului de lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
birou
transport