Statele Unite înăspresc restricțiile financiare împotriva Venezuelei și includ pe lista neagră o filială a grupului rus Rosneft

Statele Unite înăspresc restricțiile financiare împotriva Venezuelei și includ pe lista neagră o filială a grupului rus Rosneft
scris 19 feb 2020

Statele Unite au înăsprit marți restricțiile financiare împotriva Venezuelei, incluzând pe o listă neagră o filială a grupului petrolier rus Rosneft, despre care administrația președintelui american Donald Trump afirmă că oferă ajutor guvernului președintelui Nicolas Maduro.

Sancțiunile impuse de Departamentul Trezoreriei americane sporesc presiunile împotriva Rusiei, care în opinia Washingtonului este principala susținătoare a guvernului Maduro, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Administrația Trump acuză Rosneft Trading, filială a grupului Rosneft, că susține sectorul petrolier din Venezuela și evită în mod activ sancțiunile americane.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Murad pregătește deschiderea fostei perle a litoralului, complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere, ridicat la 4 stele all inclusive CITEȘTE ȘI Murad pregătește deschiderea fostei perle a litoralului, complexul Amfitreatru-Panoramic-Belvedere, ridicat la 4 stele all inclusive

Statele Unite au emis totodată o licență generală care acordă companiilor 90 de zile să își reducă tranzacțiile cu Rosneft Trading.

Măsura americană blochează orice active deținute în SUA de Rosneft Trading, care este înregistrată la Geneva, și de președintele consiliului de administrație și președinte al companiei, Didier Casimiro.

“Consider că este un pas semnificativ și cred că vom vedea companii din toată lumea din sectorul petrolier care nu vor mai face afaceri cu Rosneft Trading”, a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA în Venezuela.

Abrams a spus că Rosneft Trading gestionează în prezent circa 70% din petrolul venezuelean.

Statele Unite au recunoscut anul trecut pe liderul opoziției, Juan Guaido, drept președintele interimar legitim al Venezuelei și au început să aplice sancțiuni și presiuni diplomatice împotriva guvernului Maduro.

Un an mai târziu, Maduro este încă președinte, susținut de armată, precum și de Rusia, China și Cuba. Rămânerea la putere a lui Maduro este o sursă de frustrare pentru Trump, au declarat oficiali americani în particular.

Rosneft a refuzat să comenteze. Compania a afirmat în septembrie anul trecut că orice încercare de a reduce veniturile sale din Venezuela ar fi ilegală și că Statele Unite se folosesc de amenințarea sancțiunilor ca formă de concurență incorectă.

Rusia și China au calificat sancțiunile americane împotriva Venezuelei drept unilaterale și ilegale.

Acțiunile Rosneft au scăzut cu 2,7% în urma informației, care a apărut cu puțin timp înainte de închiderea bursei din Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
venezuela
sanctiuni