Skanska vrea să se extindă pe piața de construcții din România, mai puțin pe infrastructură deocamdată

Skanska vrea să se extindă pe piața de construcții din România, mai puțin pe infrastructură deocamdată
scris 14 sep 2015

Skanska Construction România, compania de construcții a grupului suedez Skanska, vrea să se implice și în alte proiecte imobiliare în România în afara celor dezvoltate de grup, dar nu intenționează să participe la lucrări de infrastructură deocamdată, sector pe care îl consideră netransparent și cu probleme la plata contractelor.

”Am participat la o licitație pentru construcția unui proiect imobiliar. Vrem să ne implicăm și în alte proiecte decât cele dezvoltate de Skanska. Sper ca până la sfârșitul anului să avem un astfel de proiect”, a declarat pentru Profit.ro, Richard Burleigh, președintele Skanska Construction România.

Urmărește-ne și pe Google News

El nu a dorit să dea detalii despre proiect, dar a precizat că este vorba de o investiție comercială (birouri, centru comercial).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Skanska, unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, este prezent în România prin intermediul a două companii - Skanska Property Management, care dezvoltă proiectul de birouri Green Court Bucharest, proiect de peste 120 de milioane de euro, și Skanska Construction România, contractorul general al complexului de birouri.

Skanska a intrat în România în anul 2012, când a și cumpărat primul teren pentru proiectul Green Court din zona Barbu Văcărescu, cu o suprafață închiriabilă de circa 52.000 metri pătrați, distribuită în trei imobile. Primele două clădiri au fost finalizate, iar a treia este în curs de contrucție, urmând să fie finalizată în vara anului viitor.

Skanska Construction a fost implicată până acum doar în construcția acestui proiect, deși în țările din zonă, respectiv Polonia și Ungaria este implicată inclusiv în lucrări de infrastructură.

”Suntem în România pe termen lung, vrem să facem lucrurile bine și de aceea o luăm treptat, pas cu pas. Acum vrem să ne implicăm și în alte proiecte de construcții, dar încă nu vrem să participăm la lucrări de infrastructură. Nu ne interesează deocamdată lucrările de infrastructură pe o parte din cauza lipsei de transparență de pe acest segment, iar pe de altă parte din cauza dificultăților legate de plata lucrărilor, dar și de legislație”, a explicat Burleigh, responsabil și de activitățile Skanska Construction în Ungaria.

Întrebat dacă legislația din Ungaria este mai prietenoasă decât cea din România, el a arătat că și legislația din Ungaria are ”ciudățeniile ei”, iar cea românească le are pe ale ei.

”Este greu să spun dacă una mai bună decât cealaltă”, a mai spus reprezentantul Skanska.

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, cu 58.000 de angajați în 11 țări din Europa și Statele Unite. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de coroane suedeze (15,4 miliarde de euro). Compania este listată la bursa NASDAQ Stockholm.

viewscnt
Afla mai multe despre
skanska
constructii
berleigh
romania