Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în iulie față de iunie cu 1,4%, ca serie brută, în primele șapte luni înregistrându-se însă un avans de 11,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, cea mai mare creștere fiind consemnată la lucrările de reparații capitale, respectiv 15,8%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).
În intervalul ianuarie - iulie, lucrările de întreținere și reparații curente au avut o creștere de 11,8%, iar lucrările de construcții noi de 10,2%.
Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la șapte luni cu 15,5% la clădirile nerezidențiale, cu 10,8% la construcțiile inginerești, în timp ce la clădirile rezidențiale avansul a fost de doar 5%.
Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a urcat per total cu 11,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale (19,3%), la lucrările de construcții noi (11,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (9,6%).
Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a avansat astfel: clădirile nerezidențiale cu 17,7%, clădirile rezidențiale cu 11,5% și la construcțiile inginerești cu 2,4%.
Pe de altă parte, lucrările de construcții au scăzut în iulie față de iunie, ca serie brută, cu 1,4%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente cu 3,3% și la lucrările de construcții noi cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut însă cu 10,3%.
Pe obiecte de construcții, au scăzut lunar construcțiile inginerești cu 6%, dar au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%.
Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-a înregistrat pe total o creștere cu 1,4%, evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de reparații capitale cu 8,7%, respectiv cu 6,7%. Lucrările de construcții noi au scăzut cu 1,3%.
Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale (17,2%), clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești (1,1% fiecare)