DECIZIE Sectoarele Capitalei și alte primării care nu administrează spitale vor putea contribui la finanțarea altora

Schimbări legislative pentru firme   
DECIZIE Sectoarele Capitalei și alte primării care nu administrează spitale vor putea contribui la finanțarea altora

Primăriile, consiliile locale, inclusiv cele ale sectoarelor Capitalei, care nu au în administrate spitale publice vor putea contribui din bugetele locale la finanțare altor spitale publice, indiferent cui sunt subordonate cele din urmă, potrivit unui proiect legislativ adoptat de Parlament prin votul final al deputaților.

Proiectul fusese inițiat în 2019 de către parlametari USR, cu susținerea altor aleși de la PSD, PNL și UDMR și prevedea inițial obligarea municipiilor care nu au preluat în administrare un spital să aloce cel puțin 10% din bugetul propriu pentru a finanța și susține spitalele de interes județean, indiferent de subordonarea acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
”Legea Nordis”, adoptată în primă etapă: Avansul plătit dezvoltatorului imobiliar, limitat în funcție de evoluția construcției. Și notarilor le scade onorariul. Noi obligații la cadastru CITEȘTE ȘI ”Legea Nordis”, adoptată în primă etapă: Avansul plătit dezvoltatorului imobiliar, limitat în funcție de evoluția construcției. Și notarilor le scade onorariul. Noi obligații la cadastru
Evenimente

În forma inițială, inițiativa a fost respinsă de căre Senat încă din 2019, nefiind susținută de guvernele Dăncilă, Orban și Cîțu. Ulterior, celelalte guverne nu au mai transmis puncte de vedere cu privire la inițiativă.

Acum, însă deputații au eliminat obligația prevăzută în forma inițială a proiectului și au înlocuit-o cu posibilitatea autorităților locale, incluzând aici și sectoarele Capitalei, de a finanța alte spitale publice în cazul în care nu au în administrare astfel de instituții de sănătate.

”Unitățile administrativ-teritoriale/subdiviziunile administrativ-teritoriale ale sectoarelor municipiului București care nu au preluat în administrare ca ordonator de credite un spital, din bugetul local aprobat, pot participa la finanțarea și susținerea unităților sanitare publice, indiferent de subordonarea acestora”, prevede proiectul adoptat.

Apare un nou tip de vouchere, pentru a revigora turismul balnear - dependent de biletele de tratament subvenționate și lipsit de investiții CITEȘTE ȘI Apare un nou tip de vouchere, pentru a revigora turismul balnear - dependent de biletele de tratament subvenționate și lipsit de investiții

În Capitală, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale este cea care se ocupă de cele 19 spitale subordonate Consiliului General al Capitalei.

Anul trecut, Sectorul 4 a anunțta construirea cu 50 milioane euro din fonduri europene a unei noi maternități la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan”, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătății. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sectoare
primării
capitală
finanțare
spitale