Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse

Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 9 sep 2024

Roxama Mînzatu, propunerea de comisar european din partea României, ar putea primi în viitoarea Comisie Europeană fostul portofoliu dețiunut de comisarul Nicolas Schimdt, respectiv postul de comisar pentru muncă și drepturi sociale, au declarat surse guvernamentale.

Portrivit acestora, premierul Ciolacu a avut luni dimineață o discuție telefonică în acest sens cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care va mai discuta și în cursul după-amiezii.

Urmărește-ne și pe Google News
Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții! CITEȘTE ȘI Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Noul portofoliu va fi reconfigurat și va include și problema locuințelor, fiind foarte important faptul că acest post de comisar are în subordine și o direcție generală a CE. Având în vedere importanța acestor probleme pentru diaspora românească și pentru partidele de stânga, premierul Ciolacu este favorabil desemnării Roxanei Mînzatu pentru acest portofoliu de comisar”, au precizat sursele citate.

Premierul a avut, de altfel, luni și o discuție, la Palatul Victoria, cu Roxana Mînzatu.

Profit.ro a relatat anterior că premierul Marcel Ciolacu a transmis șefei Comisiei Europene că propunerea României pentru funcția de comisar european este Roxana Mînzatu.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
comisia
românia
muncă
locuri
drepturi
social
ciolacu
leyen
mînzatu