Românii sunt mai degrabă îngrijorați de creșterea prețurilor la energie și la alimente decât de războiul din Ucraina

Românii sunt mai degrabă îngrijorați de creșterea prețurilor la energie și la alimente decât de războiul din Ucraina
scris 13 mar 2022

Românii sunt mai degrabă îngrijorați de creșterea prețurilor la energie și la alimente decât de războiul din Ucraina, indică datele unui sondaj CURS, în care repondenții au fost chestionați și în legătură cu oportunitatea ajutorului militar pentru Ucraina, precum și cu atitudinea prietenoasă a Ucrainei și Rusiei față de România.

Aproape toți cei chestionați, 99%, s-au declarat foarte îngrijorați de creșterea prețurilor la electricitate, iar 98% de creșterea prețurilor la alimente, în timp ce 96% sunt îngrijorați de creșterea prețului gazelor, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Companiile românești afectate de sancțiunile internaționale impuse Rusiei ar putea fi sprijinite de Guvern cu șomajul tehnic CITEȘTE ȘI Companiile românești afectate de sancțiunile internaționale impuse Rusiei ar putea fi sprijinite de Guvern cu șomajul tehnic
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Procentul celor îngrijorați de războiul din Ucraina este 93%, iar al celor care se tem de o extindere a conflictului în România este 89%.

Pe următoarele locuri în topul îngrijorărilor românilor se află: situația politică (83%), posibilitatea apariției unor noi tulpini de coronavirus (58%) și venirea refugiaților din Ucraina (53%).

95% dintre cei chestionați se declară "la curent" cu invazia federației Ruse în Ucraina.

81% dintre repondenți sunt total de acord ca România să primească refugiați din Ucraina, 79% sunt de acord cu trimiterea de ajutoare umanitare în Ucraina, iar 68% sunt în favoarea ideii că România ar trebui să susțină sancțiunile decise în Uniunea Europeană.

Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter CITEȘTE ȘI Gratuități aprobate și decontate de Guvern pentru refugiații din Ucraina - tren, autobuz, transport naval și aerian de tip charter

Aproape o treime dintre subiecți se declară în favoarea trimiterii de ajutor militar Ucrainei, în timp ce 63% nu sunt de acord cu o astfel de inițiativă. Procentul celor care cred că România ar trebui să trimită trupe în sprijinul Ucrainei este și mai mic, respectiv 19%, cei care se opun unei astfel de idei reprezentând 76%.

La întrebarea "În opinia dumneavoastră, următoarele țări sau organizații au o atitudine prietenoasă sau neprietenoasă față de România?", 79% au dat un răspuns favorabil în cazul UE, 76% cred că NATO are o atitudine prietenoasă, iar 68% consideră același lucru în cazul ONU.

În ceea ce privește Ucraina, doar 59% dintre cei chestionați consideră că are o atitudine prietenoasă, în timp ce 21% consideră atitutdinea neprietenoasă, iar restul nu știu sau nu răspund.

Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: S-a iscat o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea ulei. Avem stocuri până la noua recoltă

În cazul Rusiei, doar 7% consideră că are o atitudine prietenoasă, iar 79% afirmă că are o atitudine neprietenoasă.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 11 martie, 2022, pe un eșantion probabilist, multistadial, stratificat de  1172 respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste, prin metoda față-în-față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% 

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
ingrijorare
pret
energie
alimente
razboi
ucraina
rusia