Remington, celebru producător american de arme, pe piață din 1816, cere protecție împotriva falimentului

Remington, celebru producător american de arme, pe piață din 1816, cere protecție împotriva falimentului
scris 13 feb 2018

Compania americană Remington, celebru producător de arme, pe piață din 1816, astăzi controlat de fondul de investiții Cerberus, a depus o cerere de protecție împotriva falimentului, în contextul în care a ajuns la un volum total de datorii de circa 1 miliard de dolari.

Depunerea cererii de protecție împotriva falimentului va permite companiei Remington să rămână în afaceri, în timp ce va elabora un plan de redresare și de plată a datoriilor către creditori, notează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

"Nu este prima dată când Remington se află în dificultate financiară, probabil că nu va fi ultima", a spus Richard Feldman, președintele Asociației Proprietarilor de Arme Independente.

Remington a fost înființată în 1816. Primul său contract a fost semnat în 1845, producând atunci 5.000 puști "Mississippi" pentru armata americană.

Cel mai mare magazin de arme din România a fost deschis la Pipera. Cea mai scumpă armă costă 44.000 de euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare magazin de arme din România a fost deschis la Pipera. Cea mai scumpă armă costă 44.000 de euro

Astăzi, compania are circa 3.500 de angajați și este printre cei mai mari producători americani de muniție și arme de foc.

În decembrie 2016, Profit.ro a relatat cum victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite, deși a fost primită cu urale de producătorii de arme americani, a avut un efect nefast asupra cotațiilor acțiunilor respectivelor companii.

Dacă o eventuală victorie a candidatului democrat Hillary Clinton ar fi pus presiune asupra industriei, fiind cunoscut “atașamentul” Partidului Democrat pentru reglementarea mai strictă a controlului armelor, victoria republicanilor a liniștit spiritele fanilor armelor de foc, dar, implicit, și graba de care aceștia își achiziționau armament înaintea alegerilor, de teama unei victorii democrate.

Țiriac vrea să înnoiască flota de mașini pentru demnitari cu 3 autovehicule blindate, care să reziste la explozii ușoare și atacuri cu arme de foc. Contract de peste 1 milion euro CITEȘTE ȘI Țiriac vrea să înnoiască flota de mașini pentru demnitari cu 3 autovehicule blindate, care să reziste la explozii ușoare și atacuri cu arme de foc. Contract de peste 1 milion euro

După alegerea lui Donald Trump, panica pasionaților de arme a dispărut și, implicit, s-a diminuat și cererea. Așa se face că, deși bursa americană a fost impulsionată, acțiunile Smith & Wesson și ale Sturm Ruger s-au depreciat considerabil, cu 24%, respectiv 17% din ziua alegrilor și până în prezent.

“Ne așteptăm ca vânzările de arme să se reducă. Există mult mai puțină grabă în achiziționarea de armament, acum că Trump a fost ales președinte”, a declarat atunci Gil Luria, director de cercetare la Wedbush Securities, companie care monitorizează vânzările de arme de foc.

Cu toate problemele cu care se va confrunta în prima parte a mandatului lui Donald Trump, piața de arme din SUA rămâne una uriașă, mai mare decât piețele celorlalte state combinate.

Mai mult de 11 milioane de arme de foc au fost fabricate în SUA în 2016. În 2014, 31% dintre gospodăriile americane au raportat că dețin o armă de foc, în scădere totuși de la 47% în 1973.

viewscnt
Afla mai multe despre
remington
arme
faliment