Proiectul acordului juridic privind aderarea maritimă și aeriană a României și Bulgariei la Schengen - la autoritățile austriece

Proiectul acordului juridic privind aderarea maritimă și aeriană a României și Bulgariei la Schengen - la autoritățile austriece
scris 28 dec 2023

Proiectul acordului juridic privind aderarea maritimă și aeriană a României și Bulgariei la spațiul Schengen se află la autoritățile austriece, care analizează documentul și urmează să facă observații pe marginea acestuia, au precizat surse guvernamentale.

Conform acestora, nu există informații potrivit cărora partea austriacă ar urma să aibă obiecții semnificative la acest proiect de acord juridic, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h CITEȘTE ȘI FOTO Acord semnat - Între Craiova și Filiași se va circula pe autostradă cu 130 km/h

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, pe 27 decembrie, că românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă din luna martie a anului viitor.

"După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privință! Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră. La acest proiect național s-a muncit extrem de mult. Le mulțumesc tuturor celor implicați și în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!", a transmis Ciolacu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în urmă cu câteva zile, a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omoloage de la Viena și Sofia privind extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
acord
romania