Plata salariilor pentru anagajații TMK-Artrom, întârziată din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Plata salariilor pentru anagajații TMK-Artrom, întârziată din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei
scris 16 mar 2022

Plata salariilor pentru cei 2.400 de angajați ai TMK-Artrom a fost întârziată din cauza blocării conturilor companiei în contextul sancțiunilor împotriva unor oameni de afaceri din Rusia iar sindicaliștii susțin că vor declanșa proteste în stradă dacă salariații nu vor primi banii până vineri, potrivit președintelui filialei Olt a CNS Cartel Alfa, Cristel Ioțu.

Sindicalistul a explicat că societatea TMK-Artrom (producător de țevi metalice) a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților români (2.400 de persoane) de la Slatina și Reșița, pe 15 martie, precum și a efectua orice alte plăți, deoarece pe 10 martie conturile bancare ale companiei au fost blocate, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului

"Graba unităților bancare de a impune sancțiuni fără a se efectua un minim de verificări cu privire la patronatul existent, precum și lentoarea autorităților române în a debloca accesul la fondurile pe capitolul de cheltuieli de salarizare au determinat întârzierea plăților salariilor către 2.400 de angajați", afirmă Cristel Ioțu.

Sindicaliștii susțin că societatea TMK-Artrom ar fi ieșit din rândul companiilor sus-puse sancțiunilor, deoarece la începutul lunii martie omul de afaceri rus Dimitri Pumpianski, beneficiar acționar final (UBO), a demisionat din calitățile sale de administrator și și-a transferat acțiunile de la compania din Cipru care deține grupul TMK către persoane nesancționate.

Reprezentanții salariaților au spus că pentru deblocarea situației de la compania producătoare de țevi au fost purtate discuții cu factorii de decizie atât la nivel național, cât și la nivel european, dar, invocându-se motive birocratice, o decizie de deblocare este întârziată.

Sindicaliștii mai susțin că blocarea activității TMK-Artrom aduce daune salariaților și companiei și va afecta și activitatea unor clienți din industria energetică, de construcții de mașini și de automobile din Europa, printre care se numără și producătorul de automobile de la Pitești.

Președintele Cartel Alfa Filiala Olt, Cristel Ioțu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că în situația în care până vineri angajații TMK-Artrom nu își vor încasa salariile, vor declanșa proteste, mai întâi pichetare în fața fabricii din Slatina, apoi în fața Prefecturii Olt și în ultima etapă în Capitală, în fața Guvernului.

"Dacă până vineri la 12,00 nu deblochează conturile, să poată fi luate salariile, ieșim în stradă. Pichetăm în fața fabricii, apoi în fața Prefecturii și dacă tot nu se vor debloca, vom protesta în București, în fața Guvernului. Oamenii, cei 2.400 de români angajați la TMK-Artrom, au muncit pentru aceste salarii", a spus Cristel Ioțu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk-artrom
salarii