Înțelegerile între companii de nu angaja între ele salariați de la celelalte firme au atras atenția organismelor de reglementare din domeniul concurenței, a declarat vineri un oficial european, pe fondul îngrijorărilor că astfel de practici ar putea restricționa, în mod ilegal, oportunitățile de angajare ale salariaților, transmite Reuters.
În ultimii ani Departamentul american al Justiției și-a extins eforturile pentru combaterea așa numitelor acorduri de tip "no poach" (- o înțelegere între două sau mai multe companii de a nu angaja între ele salariații celeilalte -nr.). Însă în Europa acest domeniu nu a fost una din priorități, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acest lucru ar putea să se schimb în curând, a declarat Olivier Guersent, director general al Directoratului General pentru Concurență (DG Comp) din cadrul Comisiei Europene.
"Și desigur ne uităm de asemenea și la unele practici care înainte erau mai puțin importante pe radarele noastre, precum înțelegerile de tip no poach", a spus Olivier Guersent la o conferință organizată la New York, fără a oferi detalii.
Avocații din domeniul antitrust susțin că organismele de reglementare în domeniul concurenței din Portugalia, Franța, Spania, Croația, Țările de Jos, Ungaria, Polonia, Grecia, Lituania, România și Germania au examinat sau au luat măsuri împotriva acestor înțelegeri ilegale.
Comisia Europeană, gardianul concurenței în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, poate amenda companiile cu până la 10% din cifra lor de afaceri globală pentru încălcarea legislației în domeniul antitrust și le poate ordona companiilor să înceteze practicile anti-concurențiale.