Ministru, după anunțul reducerii posturilor din administrație: În mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă. Economia va fi recunoscătoare

Ministru, după anunțul reducerii posturilor din administrație: În mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă. Economia va fi recunoscătoare
scris 31 iul 2023

În mediul privat este o nevoie mare de forță de muncă, iar persoanele care nu vor mai lucra la stat vor avea alte oportunități în mediul privat, a comentat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, măsurile propuse de liberali și convenite în coaliție privind reducerea posturilor de conducere din apparatul administrativ de stat.

”E cert că există o nevoie mare de forță de muncă în mediul privat și sunt persoane care dacă nu livrează pentru stat, de fapt pentru cetățenii pe care îi slujesc, sunt convins că vor avea alte oportuntiăți în mediul privat”, a spus Sebastian Burduja.

Urmărește-ne și pe Google News
100 de noi posturi în subordinea Guvernului și salarizate cu 50% mai mult decât la Palatul Victoria pentru AMEPIP - agenția care va monitoriza companiile de stat. Noi formule de salarizare pentru șefii companiilor CITEȘTE ȘI 100 de noi posturi în subordinea Guvernului și salarizate cu 50% mai mult decât la Palatul Victoria pentru AMEPIP - agenția care va monitoriza companiile de stat. Noi formule de salarizare pentru șefii companiilor
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El a adăugat că fiecare conducător de autoritate va trebuie să analizeze cine dintre angajați este performant și cine nu este.

”Cine dă dovadă de competență profesională va fi binevenit să rămână. Cine nu, repet, în mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă și economia va fi recunoascătoare pentru acest impuls”, a mai spus ministrul Energiei.

Impozitul de 1% pe imobilele de peste 500.000 euro, impus de coaliție, se va duce la primăriile ”sărace” CITEȘTE ȘI Impozitul de 1% pe imobilele de peste 500.000 euro, impus de coaliție, se va duce la primăriile ”sărace”

Reducerea cu minimum 20% a numărului de secretari de stat, reducerea la jumătate a numărului de membri ai cabinetelor autorităților locale (președinți și vicepreședinți de consilii județene, primari, viceprimari) și ai reprezentanților autorității centrale în teritoriu (prefecți și subprefecți), reducerea numărului de funcții de conducere de la 12 la 8 procente din totalul angajaților, desființarea funcției publice de șef de birou și creșterea numărului de persoane din subordinea celor ce dețin funcții de conducere, acordarea voucherelor de vacanță doar pentru funcționarii publici care au salarii lunare mai mici de 10.000 de lei brut sunt unele dintre măsurile decise astăzi de coaliție.

Profit.ro a relatat însă că deși Guvernul a anunțat că intenționează să reducă numărul de posturi vacante din administrația publică prin desființarea celor peste 200.000 de posturi neocupate, la nivelul lunii aprilie erau neocupate 204.468 de posturi, față de 1.279.314 ocupate. Aceste posturi, așa cum este practica în Ministerul Finanțelor, au fost prinse doar în cazuri excepționale la construcția bugetului pe 2023, astfel că eliminarea lor de pe hârtie nu ar aduce economii directe la buget.

viewscnt
Afla mai multe despre
posturi
stat
mediul privat
oportunitati
ministru
burduja
concedieri