Managerii din industria prelucrătoare anticipează o creștere a volumului producției industriale

Managerii din industria prelucrătoare anticipează o creștere a volumului producției industriale
scris 29 feb 2016

Managerii din industria prelucrătoare, construcții, comerțul cu amănuntul și servicii se așteaptă la creșteri privind volumul de activitate în perioada februarie - aprilie 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).

"În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +10%). Creșteri mai semnificative sunt așteptate în activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor și în activitatea de tipărire și reproducere pe suporturi a înregistrărilor (solduri conjuncturale +24%)", informează INS.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -1%). Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Documentul mai arată că în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +7%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +7%).

Cine dictează prețul petrolului (1) CITEȘTE ȘI Cine dictează prețul petrolului (1)

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural 0%), iar în ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural 0%).

"În sectorul comerțului cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +32%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +8%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +22%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează relativă stabilitate a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural -5%)", mai arată INS.

Conform estimărilor din luna februarie 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +3%) și conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%). 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
industria prelucratoare