Imigrația redevine cea mai mare problemă pentru britanici pentru prima dată după Brexit

Imigrația redevine cea mai mare problemă pentru britanici pentru prima dată după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2024

Imigrația se află în fruntea listei problemelor pe care britanicii le consideră cele mai importante pentru prima dată din 2016, când Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană, și în urma revoltelor din această lună care vizează musulmani și migranți, potrivit unui sondaj Ipsos. 

Puțin peste o treime dintre britanici (34%) au numit imigrația drept cea mai mare problemă, înaintea asistenței medicale, cu 30%, economia cu 29%, criminalitatea cu 25% și inflația cu 20%, arată ediția din august a indicelui lunar Ipsos Issues.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru 11% dintre cei intervievați, relațiile rasiale au fost problema principală. Migrația netă în Marea Britanie - diferența dintre oamenii care se mută în țară și cei care pleacă - a atins un record în 2022, de 764.000. A scăzut ușor la 685.000 în anul următor, potrivit News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Peste 45.000 de firme au fost radiate în prima jumătate a anului. Domeniile și regiunile cu evoluții semnificative CITEȘTE ȘI Peste 45.000 de firme au fost radiate în prima jumătate a anului. Domeniile și regiunile cu evoluții semnificative

Preocupările populației cu privire la imigrație au crescut în urma revoltelor produse în această lună în multe orașe, în care demonstranții anti-imigrație au vizat hoteluri care găzduiau solicitanți de azil și moschei.

”Impactul recentelor revolte din Marea Britanie este clar în datele din această lună... nivelul de îngrijorare cu privire la criminalitate și relațiile rasiale a crescut, de asemenea, la maxime recente”, a spus cercetătorul Ipsos Mike Clemence.

Tulburările s-au diminuat după ce un număr dintre cei implicați au fost arestați, iar infractorii au fost încarcerați rapid. Mulți oameni au luat parte și la mitinguri împotriva rasismului.

Guvernul german a ajuns la un acord pentru a reduce cu 5 miliarde de euro ținta de deficit în 2025 CITEȘTE ȘI Guvernul german a ajuns la un acord pentru a reduce cu 5 miliarde de euro ținta de deficit în 2025

Sondajul Ipsos reflectă un altul, lansat de YouGov săptămâna trecută, care a arătat, de asemenea, că imigrația se află în fruntea listei celor mai importante probleme naționale pentru prima dată din 2016, când preocupările legate de imigrație au fost un factor major al votului Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană în acel an.

Ipsos a chestionat 1.010 adulți în perioada 7-13 august, în timp ce YouGov a chestionat 2.163 adulți în perioada 5-6 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
imigrație
marea britanie
problemă
britanici
brexit
sondaj