Marius Voineag a vorbit despre unul dintre cele mai dificile dosare gestionate de DNA în ultimii ani, cel care vizează activități de corupție în Portul Constanța.
Procurorul a subliniat complexitatea anchetei și măsurile speciale adoptate pentru a proteja integritatea investigației:

„Este dosarul cel mai dificil pe care l-am avut în aceștia ani, fiind vorba despre o infrastructură critică a statului român. A fost și pentru noi o surpriză să vedem ce se întâmplă în Portul Constanța”, a mărturisit procurorul-șef al DNA la Antena 3.
Voineag susține că a fost nevoie de cinci luni de zile până când DNA a reușit să introducă în port primul ofițer sub acoperire.
"Ne-a luat 5 luni de zile să introducem primul investigator în Portul Constanța. A trebuit să-i facem o legendă, să creăm un personaj care să stea în picioare în orice situație", a spus șeful DNA.
Pe lângă acesta, alți doi investigatori au fost plasați sub acoperire, în anchetă. Cei trei ofițeri au fost transformați în personaje, au primit case și mașini de lux, dar și bani de cheltuială pentru a putea plăti consumațiile costisitoare de la mesele la care se întâlnea cu suspecții, în prezent inculpați trimiși în judecată.
„A trebuit să creăm un personaj care să stea în picioare la orice oră, pentru ca oamenii de un anumit calibru, pe care noi îi aveam sub lupă, să nu aibă suspiciuni. I-am dat un X5, o casă foarte bună și a avut și bani de cheltuială, ca să-și permită mese cu cei care erau generatorii actelor de corupție. Am avut trei persoane infiltrate”, a povestit Marius Voineag, citat de Adevărul.
În decursul a 11 luni, cei trei investigatori sub acoperire au participat la multiple întâlniri cu persoane care ofereau mită pentru contracte uriașe.
Șeful DNA a povestit și cum inculpații ”trasau” șpăgile pe peștii pe care îi comandau la restaurant și cum indicau pe aceștia ce ”bucată” va lua fiecare din banii care urmau să fie împărțiți.
În acest context, procurorul-șef al DNA a relatat o scenă petrecută la un restaurant, în timpul unei întâlniri la care a luat parte investigatorul sub acoperire, alături de câteva persoane care ulterior au fost acuzate de acte de corupție. Cu toții au comandat același fel de mâncare, pește, iar la un moment dat fiecare dintre cei doi suspecți a început să taie din porția sa o bucată care să arate cât de mare este șpaga pe care ar urma să o plătească.

Membrii rețelei își luau măsuri de protecție extinse, evitând să vorbească lângă telefoanele mobile, pe care le puneau în portbagajul mașinilor ori camere separate, sau scriind sumele pe care voiau să le dea ca mită pe bilețele pe care ulterior le distrugeau, a recunoscut șeful DNA.
De asemenea, Marius Voineag a confirmat că unul dintre colaboratorii din conducerea portului este protejat 24 de ore din 24, dar că mai sunt și alte persoane implicate care beneficiază de protecție similară din cauza amenințărilor primite, atât voalate, cât și directe.