Comisarul european pentru economie: UE va intra în recesiune

Comisarul european pentru economie: UE va intra în recesiune
scris 6 dec 2022

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creștere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.

„Vom avea o recesiune în această iarnă”, le-a spus Gentiloni jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Eurogrupului care are loc la Bruxelles, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete CITEȘTE ȘI Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani în contextul în care Rusia a redus livrările de gaze ca reacție la sancțiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Explozia inflației a intensificat o criză a costului vieții, aducând economiile europene în pragul recesiunii.

Conform celor mai recente date publicate luna trecută de Eurostat, economia zonei euro a încetinit semnificativ în trimestrul al treilea, când a înregistrat un avans de doar 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, după o creștere de 0,8% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Analiștii sunt de părere că principalul motiv al încetinirii economiei sunt prețurile mari la energie și mulți prognozează că economia zonei euro va intra în recesiune la finalul anului și în primele luni ale anului următor.

Produsul Intern Brut al UE a înregistrat o creștere de 0,2% în trimestrul al treilea față de trimestrul precedent, țările membre cu cel mai puternic avans fiind România și Cipru, ambele cu o creștere de 1,3%. În ritm anual, Produsul Intern Brut în Uniunea Europeană a crescut cu 2,4%. În acest caz, țările membre cu cele mai puternice creșteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) și România (4,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
recesiune
europa