Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, chestionat ce înseamnă faptul că social-democrații vor un program de guvernare bazat pe „patriotism economic”, că împreună cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, va anunța care vor fi adăugirile care vor fi făcute la actualul program.
”Împreună cu domnul prim-ministru și președinte al PNL, domnul Nicolae Ciucă, o să ieșim împreună și o să explicăm ce adăugiri avem la actualul program de guvernare, ce constatări, că anumite lucruri nu se pot realiza. Repet, s-a dus vremea campaniei electorale, oamenii așteaptă lucruri concrete și vom veni împreună. Avem o linie roșie și eu și domnul Nicolae Ciucă credem că în zona industriei alimentare și industriei materialelor de construcții statul român trebuie să intervină și să reducem deficitul de balanță comercială”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Pitești, ce înseamnă un program de guvernare bazat pe „patriotism economic” cum își dorește PSD, potrivit News.ro.
Președintele social-democraților a făcut referire la investițiile în infrastructură și a spus că 90% din bitumul folosit de constructori este importat.
”Avem cele mai mari investiții. Poate nimeni nu se aștepta ca Sorin Grindeanu să semneze atâtea contracte și să fie o explozie, mai ales în infrastructura critică. Este normal ca statul acum să intervină. Vă dau un singur exemplu: bitum. Trebuie să găsim soluții. Aproape 90% din bitumul folosit de către constructorii din România este importat, trebuie să intervenim în acest domeniu”, a completat liderul PSD.
CITEȘTE ȘI Paradox: Ministrul Culturii inițiază scutiri după scutiri de la plata taxei de 1% pentru Fondul CulturalMarcel Ciolacu a vorbit, vineri la Conferința județeană de alegeri a PSD Argeș, despre faptul că în noul program de guvernare va exista ceea ce PSD numește ”patriotismul economic”.
”Se tot discută cu ce programe vine PSD când se va face rotația guvernamentală. Doamnelor și domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligația ca în această perioadă nu foarte ușoară să apărăm populația și companiile românești prin programe. Am identificat deja două domenii - industria alimentară și industria materialelor de construcții - două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susținere, acceptate categoric și de către Comisia Europeană, de dezvoltare a domeniilor esențiale ale României”, a precizat președintele PSD.